ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Περίεργη κινητικότητα στη Βενεζουέλα: Αμερικανικά αεροσκάφη ειδικών επιχειρήσεων πέταξαν βόρεια από το Καράκας

Περίεργη κινητικότητα στη Βενεζουέλα: Αμερικανικά αεροσκάφη ειδικών επιχειρήσεων πέταξαν βόρεια από το Καράκας

Περίεργη κινητικότητα στη Βενεζουέλα με κινήσεις στρατιωτικών δυνάμεων και πτήσεις αμερικανικών αεροσκαφών ανοικτά των ακτών της χώρας, δίνουν ένα ιδιαίτερα πυριφλεγές σκηνικό που διαμορφώνεται ώρα με την ώρα.

Την ώρα που ο Μαδούρο έστελνε ειδικές δυνάμεις στα σύνορα με την Κολομβία δύο αμερικανικά HC-130J Combat King II πετούσαν βόρεια και ανατολικά των ακτών της χώρας σε διεθνή εναέριο χώρο, αλλά κοντά στην «διακεκαυμένη» ζώνη.

Τα αεροσκάφη κατευθύνονταν στα νησιά Barbados τα οποία βρίσκονται 840 περίπου χιλιόμετρα βόρεια από το Καράκας.

https://twitter.com/ELINTNews/status/1094671808027078656

Τα αεροσκάφη που είναι ειδικές εκδόσεις των μεταφορικών C-130 ειδικεύονται σε αποστολές διοίκησης και ελέγχου, έρευνας και διάσωσης μάχης, συλλογής προσωπικού σε συνθήκες μάχης, εναέριου ανεφοδιασμού ελικοπτέρων και ηλεκτρονικού πολέμου.

Από την άλλη πλευρά οι ένοπλες δυνάμεις πραγματοποιούν συνεχώς αερομεταφορές δυνάμεων στα σύνορα με την Κολομβία ενισχύοντας την παρουσία τους στην περιοχή, με τις δύο χώρες να βρίσκονται με το «δάχτυλο στη σκανδάλη» ιδιαίτερα μετά την άφιξη 6.000 Αμερικανών στρατιωτών στην Μπογκοτά.

Ο Ν.Μαδούρο έχει δηλώσει πως 50.000 στρατιώτες έχουν λάβει διαταγή να αναπτυχθούν στα σύνορα με Κολομβία, ενώ και ο Κολομβιανός πρόεδρος, Ιβάν Ντούκε, έδωσε διαταγή να ενισχυθούν οι δυνάμεις στα σύνορα με Βενεζουέλα.


Όλα αυτά ενώ ένας ακόμη εν ενεργεία στρατιωτικός δήλωσε ότι αναγνωρίζει τον μαδούρο ως πρόεδρο.

Πρόκειται για τον συνταγματάρχη του στρατού ξηράς, Ρούμπερν Αλμπέρτο Πας Χιμένες, ο οποίος γνωστοποίησε με βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ότι δεν αναγνωρίζει πλέον την εξουσία του Νικολάς Μαδούρο και κάλεσε τον στρατό να επιτρέψει την είσοδο της αναγκαίας ανθρωπιστικής βοήθειας στη χώρα.

«Δεν αναγνωρίζω τον Μαδούρο ως πρόεδρο και αναγνωρίζω τον Γκουαϊδό ως προσωρινό πρόεδρο και επικεφαλής των εθνικών ενόπλων δυνάμεων» δηλώνει και προσθέτει: «Το 90% των ενόπλων δυνάμεων είμαστε δυσαρεστημένοι. Μας χρησιμοποιούν για να τους διατηρήσουμε στην εξουσία».

Πριν από περίπου μία εβδομάδα ο υποπτέραρχος Φρανσίσκο Γιάνες ήταν ο πρώτος υψηλόβαθμος αξιωματικός που αναγνώρισε τον Γκουαιδό, ενώ στήριξη στον ηγέτη της αντιπολίτεσης προσέφερε στη συνέχεια και ένας εν αποστρατεία στρατηγός.

Ο Γκουαϊδό ζητά από το Στρατό της χώρας να δεχθεί την διεθνή-αμερικανική ανθρωπιστική βοήθεια

Μήνυμα προς τον στρατό έστειλε ο Πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης της Βενεζουέλας Χουάν Γκουαϊδό, ζητώντας να γίνει δεκτή η διεθνής ανθρωπιστική βοήθεια που περιλαμβάνει τρόφιμα και φάρμακο για τους πολίτες της χώρας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Γκουαϊδό ο οποίος έχει αναγνωριστεί ως υπηρεσιακός πρόεδρος της Βενεζουέλας από πολλές χώρες του κόσμου, όπως οι ΗΠΑ, ο Καναδάς αλλά και μια πλειοψηφία Ευρωπαϊκών κρατών, ζητεί από τον στρατό να μην ακολουθήσει τις εντολές του Νικολάς Μαδούρο ο οποίος έχει αρνείται να δεχθεί την ανθρωπιστική βοήθεια χαρακτηρίζοντάς την «ως προσπάθεια παρέμβασης των ΗΠΑ στα εσωτερικά της Βενεζουέλας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.