Μουζαχεντίν εκπαιδεύονται στην Αλβανία πώς να κόβουν κεφάλια και να σπάνε χέρια!

Μουζαχεντίν εκπαιδεύονται στην Αλβανία πώς να κόβουν κεφάλια και να σπάνε χέρια!

Σύμφωνα με το κορυφαίο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel στην Αλβανία εκπαιδεύονται μέλη μια πολιτικής σέχτας που θέλει να ανατρέψει το καθεστώς της Τεχεράνης.

Πάνω από δύο χιλιάδες μέλη της οργάνωσης των Μουτζαχεντίν, όπως μεταδίδει το «Βαλκανικό Περισκόπιο», που χαρακτηρίζονται ως τρομοκράτες από τις κυβερνήσεις του Ιράν, εκπαιδεύονται σε στρατόπεδο στη βορειοδυτική Αλβανία.

Οι ενέργειές τους υποστηρίζονται από αμερικανικό επιτελείο που βρίσκεται υπό τον Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Εκπαιδεύονται πως να κόβουν κεφάλια

Τα μέλη της MEK λένε ότι κάνουν γυμνάσια τρεις φορές την εβδομάδα και σε αυτά περιλαμβάνονται πώς να σκοτώσουν έναν άνθρωπο με μαχαίρι κόβοντάς του το λαιμό, ή να του σπάσουν τα χέρια ή να τρυπήσουν στα μάτια κλπ.

Το στρατόπεδο έχει μέγεθος 50 ποδοσφαιρικών γηπέδων και προστατεύεται από υψηλούς φράχτες. Ο χώρος στον οποίο διαμένουν βρίσκεται μόλις 35 λεπτά με αυτοκίνητο από την αλβανική πρωτεύουσα, αλλά οι άνθρωποι ζουν απομονωμένοι. Λέγεται ότι οι περισσότεροι από αυτούς από τους σχεδόν δύο χιλιάδες έχουν σύγχρονα κινητά τηλέφωνα και προσωπικούς υπολογιστές.

Για τη δημοσιογραφική έρευνα πραγματοποιήθηκαν συνεντεύξεις με 15 μέλη της MEK.

Από τις αφηγήσεις τους γίνεται σαφές ότι μεταξύ των άλλων εκπαιδεύονται στη διάδοση ψευδών ειδήσεων σχετικά με τα κοινωνικά δίκτυα του Ιράν όπως στο Twitter και στοFacebook. Ορισμένοι μάλιστα από αυτούς έχουν εντολή να προσελκύουν νέα μέλη.

Σύμφωνα με το Der Spieger ο λόγος για τον οποίο η Αλβανία υποστηρίζει την ομάδα παραμένει ασαφής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το υπουργείο Εσωτερικών στα Τίρανα αρνήθηκε να σχολιάσει τα αναφερόμενα στον καταυλισμό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.