ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Πυρηνικό θρίλερ με τελεσίγραφο Ινδίας: Τον άμεσο και ασφαλή επαναπατρισμό του πιλότου ζητά το Νέο Δελχί!

Πυρηνικό θρίλερ με τελεσίγραφο Ινδίας: Τον άμεσο και ασφαλή επαναπατρισμό του πιλότου ζητά το Νέο Δελχί!

Τον άμεσο και ασφαλή επαναπατρισμό του πιλότου που συνελήφθη στο Πακιστάν μετά την κατάρριψη του αεροσκάφους του ζήτησε η Ινδία με τελεσίγραφο που έστειλε στο Ισλαμαμπάντ.

Ο εκπρόσωπος του πακιστανικού στρατού έδωσε στην δημοσιότητα βίντεο του αιχμάλωτου πιλότου, σημειώνοντας πως τυγχάνει μεταχείρισης που συνάδει με «το στρατιωτικό ήθος». Δεν κάνει λόγο για ενδεχόμενο απελευθέρωσής του. Ο πιλότος δηλώνει πως είναι καλά στην υγεία του.

Οι δύο πλευρές έχουν δώσει αντικρουόμενες περιγραφές για το σημερινό εναέριο επεισόδιο. Το Ισλαμαμπάντ υποστηρίζει πως κατέρριψε δύο ινδικά μαχητικά, ενώ το Νέο Δελχί αντιτείνει πως έχασε μόνον ένα MiG-21 και κατέστρεψε ένα πακιστανικό αεροσκάφος.

Η μεταχείριση του πιλότου μπορεί να αποδειχτεί «κλειδί» για την αποκλιμάκωση της έντασης, η οποία βρίσκεται σε ένα από τα υψηλότερα σημεία μετά τον πόλεμο του 1971.

Η νεότερη κρίση άρχισε στις 14 Φεβρουαρίου, όταν βομβιστής αυτοκτονίας σκότωσε 40 άνδρες της ινδικής παραστρατιωτικής χωροφυλακής στην διαφιλονικούμενη περιοχή του Κασμίρ. Την ευθύνη για το μακελειό ανέλαβε η ισλαμική τρομοκρατική οργάνωση Τζαΐς-ε-Μοχάμαντ, η οποία, σύμφωνα με την Ινδία, εδρεύει στο Πακιστάν.

Ως αντίποινα η Ινδία εξαπέλυσε χθες αεροπορική επιδρομή σε εδάφη που ελέγχει το Πακιστάν, υποστηρίζοντας πως έπληξε κέντρο εκπαίδευσης των τρομοκρατών, σκοτώνοντας πολλούς μαχητές και εκπαιδευτές. Το Ισλαμαμπάντ υποστηρίζει από την πλευρά του ότι τα ινδικά πυρά έπληξαν ακατοίκητο χώρο.

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν, Ιμράν Καν, έχει ζητήσει διάλογο από τον Ινδό, ομόλογό του Ναρέντρα Μόντι, προειδοποιώντας πως η κατάσταση μπορεί να ξεφύγει από τον έλεγχο και να οδηγήσει σε πυρηνικό όλεθρο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Ινδία πάντως ζητά από το Πακιστάν να λάβει άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση ακραίων ισλαμικών οργανώσεων που, όπως υποστηρίζει, εδρεύουν στο έδαφός του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.