ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Πρώην Ουκρανός πράκτορας καταγγέλλει ότι το Κίεβο βρίσκονταν πίσω από την κατάρριψη της MH17

Πρώην Ουκρανός πράκτορας καταγγέλλει ότι το Κίεβο βρίσκονταν πίσω από την κατάρριψη της MH17

Εμπλοκή του Κιέβου στην κατάρριψη της πτήσης ΜΗ17 με τους 298 νεκρούς καταγγέλλει ένα πρώην στέλεχος των ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών, που αυτομόλησε στη Ρωσία.

Ο Βασίλι Προζόροφ υποστήριξε ότι δύο ανώτεροι Ουκρανοί αξιωματούχοι ενεπλάκησαν στην κατάρριψη του αεροσκάφους το 2014 πάνω από εδάφη που ήλεγχαν φιλορώσοι αυτονομιστές.

Το Κίεβο διαψεύδει τους ισχυρισμούς του, υποστηρίζοντας ότι ο πρώην πράκτορας της SBU αποπέμφθηκε λόγω «επαγγελματικής ανικανότητας» επειδή έκανε «κατάχρηση αλκοόλ», απαξιώνοντας το βαθμό του αξιωματικού.

Η διεθνής έρευνα για την κατάρριψη του αεροσκάφους των Μαλαισιανών Αερογραμμών επέρριψε πέρυσι τον Μάιο μετά από πολύχρονη έρευνα την ευθύνη στη Μόσχα επειδή κατέληξε πώς ο πύραυλος Bouk – Telar, προερχόταν από την 53η ταξιαρχία αντιαεροπορικής άμυνας που έχει την έδρα της στο Κουρσκ της Ρωσίας -κάτι που απέρριψε οργισμένη η Ρωσία.

Αλλά ο Προζόροφ σε συνέντευξη που παραχώρησε στη ρωσική πρωτεύουσα ισχυρίστηκε ότι «η ουκρανική πλευρά είναι συνένοχος στην αεροπορική τραγωδία» επικαλούμενος «συγκεκριμένες πληροφορίες», χωρίς να δώσει, όμως, λεπτομέρειες.

«Η εντυπωσιακά άμεση αντίδραση της ουκρανικής ηγεσίας ήταν το πρώτο που κίνησε τις υποψίες μου», είπε. «Η γνώμη μου είναι ότι ο πρόεδρος Ποροσένκο και το γραφείο Τύπου του γνώριζαν εκ των προτέρων την υπόθεση. Δεύτερον, ήταν σε εξέλιξη εχθροπραξίες επί αρκετούς μήνες, αλλά δεν είχε κλείσει ο εναέριος χώρος πάνω από την περιοχή».

Υποστήριξε δε ότι όταν ρώτησε στρατιωτικούς αξιωματούχους στην Ουκρανία για την κατάρριψη της MH17 του απάντησαν: «μη χώνεις τη μύτη σου σ’ αυτή την υπόθεση, αν δεν θέλεις να έχεις προβλήματα».

Ο Προζόροφ είπε ότι από «πληροφορίες που διέρρευσαν» συμπέρανε ότι κατά τη γνώμη του «δύο άνθρωποι ενεπλάκησαν, ο νυν υποδιευθυντής προσωπικού της προεδρίας, Βαλέρι Κοντρατιούκ και ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Πληροφοριών του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας, Βασίλι Μπούρμπα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Προζόροφ, που διετέλεσε πράκτορας της SBU από το 1999 έως το 2014 έχει προβεί κατά καιρούς σε διάφορες καταγγελίες κατά της Ουκρανίας, που συνάδουν με τις απόψεις της Μόσχας για την κρίση στην ανατολική Ουκρανία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.