Aυτό είναι το περιεχόμενο της «Συμφωνίας του Αιώνα» μεταξύ Ισραήλ – Αράβων – Ερντογάν σε Αλ Σίσι: «Eίσαι κάθαρμα»

Aυτό είναι το περιεχόμενο της «Συμφωνίας του Αιώνα» μεταξύ Ισραήλ – Αράβων – Ερντογάν σε Αλ Σίσι: «Eίσαι κάθαρμα»

Δραματικές εξελίξεις έχουμε στην Μέση Ανατολή με τις ΗΠΑ να αποδεσμεύουν σταδιακά λεπτομέρειες της “Συμφωνίας του Αιώνα”και τον Ρ.Τ.Ερντογάν να επιτίθεται με σφοδρότητα στον πρόεδρο της Αιγύπτου Αλ Σίσι χαρακτηρίζοντας τον “κάθαρμα” και “άκαρδο”!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αμερικανός πρέσβης στο Ισραήλ, David Friedman, αποκάλυψε νέες πληροφορίες για το σχέδιο της “Συμφωνίας του Αιώνα”.

Σύμφωνα με όσα είπε, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ν.Τραμπ, είναι αποφασισμένος να κλείσει το θέμα εδώ και τώρα και να μην αφήσει καμία εκκρεμότητα στην επόμενη αμερικανική κυβέρνηση.

Επιπλέον το όλο σχέδιο θα παρουσιασθεί στην νέα κυβέρνηση του Ισραήλ αμέσως μετά τις εκλογές, δηλαδή σε ένα μήνα περίπου.

Οπως ανέφερε χτες το pronews.gr, ο Friedman μαζί με τον ειδικό σύμβουλο και γαμπρό του Ν.Τραμπ, Jared Kushner, και τον ειδικό απεσταλμένο στην Μέση Ανατολή, Jason Greenblatt, διαμόρφωσαν το σχέδιο της “Συμφωνίας του Αιώνα”.

Σύμφωνα με το σχέδιο:

– Το Ισραήλ θα αναλάβει το πλήρη έλεγχο της Δυτικής Όχθης.

– Επιπλέον, το Ισραήλ θα διατηρήσει μόνιμη στρατιωτική παρουσία στην Κοιλάδα της Ιορδανίας.

“Μπορούμε να αφήσουμε το σχέδιο σε μια νέα κυβέρνηση που μπορεί να μην κατανοεί την ανάγκη του Ισραήλ στον τομέα της ασφαλείας σε Δυτική Οχθη (Judea και Samaria ανέφερε χαρακτηριστικά) και μόνιμη αμυντική θέση στην Κοιλάδα της Ιορδανίας;” είπε συγκεκριμένα ο Friedman και πρόσθεσε:

“Για το λόγο αυτό ο Ν.Τραμπ μετέφερε την πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ. Μια νέα αμερικανική κυβέρνηση μπορεί να μην αναγνώριζε ισραηλινή κυριαρχία στην πόλη. Για πρώτη φορά σε 2.000 χρόνια η πόλη απέκτησε δυναμική με προοπτικές και ανοιχτή στους κατοίκους των τριών πίστεων”.

– Χωρίς τα Υψίπεδα του Γκολάν, το Ισραήλ είναι εκτεθειμένο σε μεγάλα ρίσκα από σοβαρούς και επικίνδυνους εχθρούς. Αν δεν κατείχε τα Υψίπεδα του Γκολάν το Ισραήλ τόνισε ο Friedman, “η Συρία θα είχε φτάσει στις όχθες της Θάλασσας της Γαλιλαίας που παρέχει στο Ισραήλ το 40% των υδάτινων πόρων”.

– Τρία Αραβικά κράτη θα μοιραστούν 40 δισ δολάρια ως μέρος της “Συμφωνίας του Αιώνα”. Αυτά είναι σύμφωνα με διαρροές η Αίγυπτος, η Ιορδανία και ο Λίβανος.

– Η Δυτική Οχθη και η Γάζα θα λάβουν οικονομική βοήθεια και επενδύσεις ύψους 24 δισ. δολαρίων σε δέκα χρόνια.

– Οι ΗΠΑ θα χρηματοδοτήσουν τμήμα της συμφωνίας ενώ τα Κράτη του Κόλπου θα βάλουν τα περισσότερα χρήματα.

– Διάλυση της Χαμάς και “αναχαίτιση” της τουρκικής επιρροής σε Γάζα. Αυτό εδώ εξηγεί και τον λόγο που ο Ρ.Τ.Ερντογάν “αφηνίασε” και εξαπέλυσε σφοδρές επιθέσεις κατά ΗΠΑ, Αιγύπτου και Ν.Τραμπ.

– Δημιουργία Παλαιστινιακού κράτους υπό “σαουδαραβική κηδεμονία” και όχι ιορδανική.

– Συνθήκη Ειρήνης και Φιλίας Αράβων και Ισραήλ.Τελικός στόχος το Ιράν.

Ερντογάν: “Τζαμί η Αγία Σοφία αν οι ΗΠΑ αναγνωρίσουν το Γκολάν ως ισραηλινό έδαφος”

“Η αλλαγή του καθεστώτος, που διέπει την Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη, από ναό-μουσείο σε τέμενος θα είναι ένα είδος απάντησης στην απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει την κυριαρχία του Ισραήλ επί των υψιπέδων του Γκολάν” είπε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του στην Τραπεζούντα όπως αποκάλυψε πρώτο το pronews.gr.

«Μπορούμε να κάνουμε ελεύθερη την είσοδο στην Αγία Σοφία, αλλά μπορούμε να μη κάνουμε μόνο αυτό. Μετά τις (δημοτικές) εκλογές θα επαναφέρουμε το πραγματικό καθεστώς της Αγίας Σοφίας.

Τι σημαίνει αυτό; Θα αλλάξουμε το στάτους από μουσείο σε τέμενος.

Αυτή την στιγμή ο Τράμπ ανακοινώνει ότι η Ιερουσαλήμ είναι πρωτεύουσα (του Ισραήλ). Έτσι δεν είναι;

Παραχωρεί τα υψίπεδα του Γκολάν στον κατακτητή.

Θα πάρετε την απάντηση από την Τουρκία», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Λίγο αργότερα σχολίασε για τον πρόεδρο της Αιγύπτου Αλ Σίσι:

“Ποιος είναι αυτός ο Αλ Σίσι, που εκτελεί ανθρώπους;

Ενα κάθαρμα είναι, ένα άκαρδο κάθαρμα που οι Ευρωπαίοι ηγέτες πάνε και τον δέχονται και κανονίζουν συναντήσεις μαζί του”




Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.