ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Οι ΗΠΑ διακόπτουν την οικονομική βοήθεια στις χώρες της Κεντρικής Αμερικής που στέλνουν παράνομους μετανάστες

Οι ΗΠΑ διακόπτουν την οικονομική βοήθεια στις χώρες της Κεντρικής Αμερικής που στέλνουν παράνομους μετανάστες

Η Ουάσινγκτον διακόπτει την οικονομική βοήθεια προς το Ελ Σαλβαδόρ, τη Γουατεμάλα και την Ονδούρα, ανακοίνωσε σήμερα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, μία ημέρα αφότου ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επέκρινε δριμύτατα αυτές τις τρεις χώρες επειδή, όπως υποστηρίζει, στέλνουν παράνομους μετανάστες στις ΗΠΑ.

“Εκτελούμε την οδηγία του προέδρου και τερματίζουμε τα προγράμματα βοήθειας για τα οικονομικά έτη 2017 και 2018 για το Βόρειο Τρίγωνο” (σ.σ. όπως αποκαλούνται από κοινού οι τρεις χώρες) ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σημείωσε όμως ότι “θα συμπεριλάβει το Κογκρέσο στη διαδικασία”, ένδειξη ότι αναγνωρίζει πως θα χρειαστεί την έγκρισή του για να τερματίσει τη χρηματοδότηση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την Παρασκευή, ο πρόεδρος Τραμπ ισχυρίστηκε ότι οι τρεις χώρες συγκρότησαν καραβάνια οαράνομων μεταναστών για να τους στείλουν στις ΗΠΑ. “Τους δίναμε 500 εκατομμύρια δολάρια. Πληρώναμε τεράστια χρηματικά ποσά και δεν θα τα πληρώνουμε πλέον επειδή δεν έκαναν τίποτα για εμάς”, είπε, απειλώντας επίσης να κλείσει τα σύνορα με το Μεξικό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.