ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ρωσία: Ανοιχτή για τη σύναψη νέων συμφωνιών με τις ΗΠΑ για τον έλεγχο των όπλων

Ρωσία: Ανοιχτή για τη σύναψη νέων συμφωνιών  με τις ΗΠΑ για τον έλεγχο των όπλων

Ο σύμβουλος του Κρεμλίνου Γιούρι Ουσακόφ, σχολιάζοντας δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επιθυμεί μια άλλη συμφωνία για τον έλεγχο των όπλων με τη Μόσχα και το Πεκίνο, δήλωσε ότι η Ρωσία είναι ανοιχτή στην πιθανότητα νέων συμφωνιών για τον έλεγχο των όπλων αλλά ότι δεν υπάρχουν σχετικές διαπραγματεύσεις σε εξέλιξη.

Επικαλούμενη αμερικανούς αξιωματούχους, η Washington Post έγραψε την Πέμπτη ότι ο Τραμπ κάλεσε την κυβέρνησή του να προετοιμάσει μια κίνηση προς την κατεύθυνση μιας νέας συμφωνίας για τον έλεγχο των όπλων με τη Ρωσία και την Κίνα εξαιτίας του υψηλού κόστους της κούρσας των πυρηνικών εξοπλισμών του 21ου αιώνα.

Ο Ουσακόφ, σε σχόλιά του που μεταδόθηκαν σήμερα από την ρωσική κρατική τηλεόραση, είπε ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να προχωρήσει σε συνομιλίες γι αυτό το θέμα.

«Καταρχάς θα πρέπει να τιμήσουμε τις υπάρχουσες συμφωνίες (για τον έλεχγο των όπλων). Είμαστε επίσης έτοιμοι για νέες αλλά γι αυτό απαιτούνται σοβαρές διαπραγματεύσεις και δυστυχώς μέχρι τώρα καμία πλευρά δεν έχει ξεκινήσει κάτι τέτοιο».

Οι δηλώσεις του Ουσακόφ ήταν πιο αισιόδοξες σε σχέση με εκείνες ενός εκπροσώπου του Κρεμλίνου, ο οποίος χθες απέρριψε τις προτάσεις του Τραμπ για τον πυρηνικό αφοπλισμό χαρακτηρίζοντάς τες «μη σοβαρές».

Οι σχέσεις μεταξύ της Μόσχας και της Ουάσινγκτον είναι τεταμένες και αμφότερες οι χώρες έχουν ανακοινώσει ότι θα αποχωρήσουν από την Συνθήκη Πυρηνικών Όπλων Ενδιάμεσου Βεληνεκούς (INF) που υπεγράφη το 1987 προκαλώντας φόβους για μια νέα ανεξέλεγκτη κούρσα εξοπλισμών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.