Οι Ισραηλινοί ισοπέδωσαν το κτίριο του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων στη Γάζα – Μπαράζ επιθέσεων από την IAF

Οι Ισραηλινοί ισοπέδωσαν το κτίριο του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων στη Γάζα – Μπαράζ επιθέσεων από την IAF

Η ισραηλινή Αεροπορία ισοπέδωσε to κτίριο όπου βρίσκονταν τα γραφεία του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolu το βράδυ του Σαββάτου σε μία κίνηση που μόνο τυχαία δεν είναι: Το Τελ Αβιβ στέλνει ένα «καθαρό» μήνυμα στην Αγκυρα για το πώς αντιμετωπίζει τις νεο-οθωμανικές φιλοδοξίες της στην περιοχή και ειδικά στην Παλαιστίνη.

Τα ισραηλινά μαχητικά πραγματοποιούν επιδρομές από το πρωί του Σαββάτου σε διάφορα μέρη του θύλακα των Παλαιστινίων.

Ακόμη είναι άγνωστο τι απώλειες έχουν υπάρξει στο έδαφος.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του πρακτορείου στην Ιερουσαλήμ, τουλάχιστον πέντε ρουκέτες έπληξαν το κτίριο, αφού προηγουμένως οι ισραηλινές δυνάμεις είχαν βάλει με προειδοποιητικά πυρά.

Η Τουρκία αντέδρασε μέσω του διευθυντή επικοινωνίας της προεδρίας ο οποίος καταδίκασε την ενέργεια αυτή, μιλώντας για “ελευθερία έκφρασης”, όπως αυτή που υπάρχει στην… Τουρκία, με εκατοντάδες φυλακίσεις δημοσιογράφων.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου χαρακτήρισε “έγκλημα κατά της ανθρωπότητας” τις επιθέσεις στη Γάζα υποστηρίζοντας ότι “εκείνοι που ενθαρρύνουν το Ισραήλ είναι εξίσου υπεύθυνοι”. “Ακόμη και αν είμαστε οι μόνοι στον κόσμο, θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε την Παλαιστίνη”, πρόσθεσε ο Τσαβούσογλου.




Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί ήταν απάντηση σε εκτοξεύσεις ρουκετών, για ακόμη μια φορά από τη Χαμάς, η οποία είχε στόχο περιοχές του Ισραήλ.

https://twitter.com/AuroraIntel/status/1124751804238041096

https://twitter.com/allushiii/status/1124735748371046400

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου έδωσε εντολή για περισσότερη ένταση των επιθέσεων στη Γάζα, τις επόμενες ώρες.


Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.