ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τα ΗΑΕ επιβεβαιώνουν το κτύπημα σε τάνκερ στον Κόλπο: Ήταν επιχείρηση δολιοφθοράς

Τα ΗΑΕ επιβεβαιώνουν το κτύπημα σε τάνκερ στον Κόλπο: Ήταν επιχείρηση δολιοφθοράς

Τέσσερα (άλλες πληροφορίες μιλούν εφτά) τάνκερ έγιναν στόχος «επιχειρήσεων δολιοφθοράς» κοντά στα χωρικά ύδατα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, δήλωσε το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχουν θύματα, όπως αναφέρει η ισραηλινή ιστοσελίδα haaretz, επιβεβαιώνοντας έτσι τις αρχικές πληρ4οφορίες περί κτυπημάτων, που είχαμε αναφέρει νωρίτερα σήμερα.

Το ΥΠΕΞ των ΗΑΕ χαρακτήρισε ως “επικίνδυνη εξέλιξη” τις επιχειρήσεις σαμποτάζ εναντίον εμπορικών σκαφών και την έκθεση των πληρωμάτων τους σε κίνδυνο.

Η ένταση κορυφώνεται στην περιοχή, μετά και την ανάπτυξη αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων –μεταξύ άλλων και ενός αεροπλανοφόρου– στη Μέση Ανατολή σε απάντηση για τις “ξεκάθαρες ενδείξεις” απειλών από το Ιράν, όπως τις αποκαλεί ο Λευκός Οίκος.

Το υπουργείο δεν διευκρίνισε τι είδους σαμποτάζ ήταν αυτό που έγινε, λέγοντας μόνο ότι έχει ξεκινήσει έρευνα, σε συντονισμό με διεθνείς οργανισμούς. Από το επεισόδιο δεν προκλήθηκε διαρροή καυσίμων στη θάλασσα.

Νωρίτερα, η κυβέρνηση της Φουτζέιρα διέψευσε μέσω του Twitter ότι σημειώθηκαν εκρήξεις στο λιμάνι, τονίζοντας ότι λειτουργεί κανονικά.

Ο ιστότοπος του ιρανικού τηλεοπτικού καναλιού Press TV, επικαλούμενος ένα λιβανέζικο κανάλι, το Mayadeen, είχε αναφέρει ότι επτά δεξαμενόπλοια δέχτηκαν επίθεση στο λιμάνι αυτό.


Σύμφωνα με ξένα ΜΜΕ, οι εκρήξεις σημειώθηκαν έπειτα από την εκδήλωση πυρκαγιάς σε τουλάχιστον επτά πετρελαιοφόρα πλοία.

Την ίδια ώρα, αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι τη στιγμή του ατυχήματος στον ουρανό πετούσαν αμερικανικά και γαλλικά πολεμικά αεροσκάφη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.