ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Τουρκικά ΜΜΕ: «Κινεζικά μαχητικά stealth J-31 ή ρωσικά Su-57 στην θέση των F-35 – Τα S-400 δεν ακυρώνονται»

Τουρκικά ΜΜΕ: «Κινεζικά μαχητικά stealth J-31 ή ρωσικά Su-57 στην θέση των F-35 – Τα S-400 δεν ακυρώνονται»

Εναλλακτικά σχέδια για την αντικατάσταση των F-35 φαίνεται πως επεξεργάζεται η Τουρκία αναφέρει σε δημοσίευμά της η τουρκική εφημερίδα Yeni Safak.

Σύμφωνα με αυτά και στην περίπτωση που οι ΗΠΑ, κάνουν πράξη την απειλή τους και σταματήσουν την παράδοση των F-35 η Άγκυρα έχει εξετάσει την επιλογή του ρωσικού Su-57, (κάτι που δεν είναι νέο αφού έχει αναφερθεί πλειστάκις στο παρελθόν), αλλά (και αυτό είναι το νέο) του «F-35 των φτωχών» το κινεζικό J-31.

Η Τουρκία διακηρύσσει καθημερινά σε όλους τους τόνους ότι δίνει προτεραιότητα στην προμήθεια S-400 αντί σ’ αυτήν των F-35, όπως έπραξε και σήμερα, καθώς τα S-400 θεωρούνται επείγουσα ανάγκη, λόγω των απειλών που αντιμετωπίζει η χώρα.

Η εφημερίδα ανέφερε χαρακτηριστικά ότι υπάρχουν σχέδια σε περίπτωση που δεν παραδοθούν τα F-35.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι η Τουρκία θα διατηρήσει την αεροπορική της δύναμη αυξάνοντας τη συντήρηση των υπαρχόντων αεροσκαφών της, θα αυξήσει τις προσπάθειες για την παραγωγή δικών της εγχώριων μαχητικών αεροσκαφών και τέλος θα επιδιώξει την προμήθεια μαχητικών αεροσκαφών από εναλλακτικές πηγές που μάλιστα θα ήταν και πιο φθηνά σε σχέση με το F-35.

Σε ότι αφορά το Su-57 nαρά το γεγονός ότι το αεροσκάφος δε βρίσκεται σε πλήρη παραγωγή, η Ρωσία είναι πλέον πρόθυμη να πουλήσει το μαχητικό στην Τουρκία, πρόθεση που έχει κάνει ήδη γνωστή με διάφορες δηλώσεις στελεχών της αμυντικής της βιομηχανίας: «Εάν οι Τούρκοι θέλουν το Su-57 δεν έχουν παρά να το ζητήσουν», είχαν πει πριν μερικούς μήνες.

Από την άλλη η προμήθεια των J-31 αν και φαντάζει δύσκολη λόγο των όχι καλών σχέσεων με το Πεκίνο εξαιτίας μουσουλμάνων Ουιγόρων, εντούτοις τα «χάσματα» αυτά «γεφυρώνονται» πολύ εύκολα, εάν είναι για εξαγωγές και διαφήμιση κινεζικών όπλων σε χώρα του ΝΑΤΟ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.