ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Τουρκία: Επιστρέφουν στις εστίες τους 1 εκατομμύριο Σύροι πρόσφυγες

Τουρκία: Επιστρέφουν στις εστίες τους 1 εκατομμύριο Σύροι πρόσφυγες

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν εκτίμησε σήμερα πως θα επαναπατριστούν στη Συρία από την γειτονική χώρα γύρω στο ένα εκατομμύριο Σύροι.

Αυτό θα συμβεί σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο μόλις εγκαθιδρυθεί η ζώνη ασφαλείας στην βορειοανατολική Συρία, κατά μήκος των τουρκοσυριακών συνόρων, με την Τουρκία να φιλοξενεί περίπου 4 εκατομμύρια Σύριους, τον μεγαλύτερο αριθμό υπηκόων της εμπόλεμης χώρας, από οποιαδήποτε άλλο κράτος.

Η Άγκυρα βρίσκεται σε συζητήσεις με την Ουάσινγκτον για την εγκαθίδρυση μιας ζώνης ασφαλείας κατά μήκος των συνόρων της στο βορειοανατολικό τμήμα στη Συρία, όπου οι ΗΠΑ στηρίζουν την κουρδοσυριακή πολιτοφυλακή των YPG, την οποία η Άγκυρα χαρακτηρίζει τρομοκρατική οργάνωση.

Η Τουρκία επιδιώκει την αποχώρηση των μαχητών των YPG από τη συγκεκριμένη περιοχή ώστε να διασφαλίσει τα σύνορά της και η Ουάσινγκτον ζητά εγγυήσεις ότι οι σύμμαχοι της στη συντριβή του Ισλαμικού Κράτους YPG δεν θα πληγούν από τις τουρκικές δυνάμεις.

Παράλληλα όπως αναφέρει το ΑΜΝΑ Τουρκία και ΗΠΑ συνεργάζονται για την εφαρμογή μιας συμφωνίας για την πόλη Μανμπίζ στη Συρία, μια διαδικασία που προχωρά πολύ αργά από το προσδοκούμενο, σύμφωνα με όσαν είχαν αναφέρει τουρκικές στρατιωτικές πηγές στο Reuters τον Απρίλιο.

Ο Ερντογάν μιλώντας σε βουλευτές του κόμματός του AKP στην Άγκυρα τόνισε: «Προσπαθούμε να επεκτείνουμε τις ζώνες ασφαλείας κατά μήκος των συνόρων μας όσο περισσότερο μπορούμε, ώστε οι Σύροι πρόσφυγες που βρίσκονται στη χώρα μας να είναι σε θέση να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Αυτή τη στιγμή, 330.000 άνθρωποι έχουν επαναπατριστεί, αλλά πιστεύω ότι όταν τα προβλήματα στην Μανμπίζ και στα ανατολικά του Ευφράτη επιλυθούν, ο αριθμός αυτός θα φτάσει γρήγορα στο 1 εκατομμύριο».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.