ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Είμαστε βέβαιοι ότι Ελεωνόρα θα δοξάσει (και αυτή...) το όνομα της Ελλάδας στην Ευρωβουλή!

Αποχωρούν τα ξένα πληρώματα από τα τουρκικά γεωτρύπανα – Φοβούνται συλλήψεις λόγω των ενταλμάτων της Λευκωσίας

Αποχωρούν τα ξένα πληρώματα από τα τουρκικά γεωτρύπανα – Φοβούνται συλλήψεις λόγω των ενταλμάτων της Λευκωσίας

Τελικά η απόφαση της Λευκωσίας να εκδώσει διεθνή εντάλματα σύλληψης εναντίον του ξένου προσωπικού που συμμετέχει στις παράνομες γεωτρήσεις της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ άρχισε να αποδίδει καρπούς.

Ετσι, όπως αποκαλύπτει ο Φιλελεύθερος της Κύπρου, οι Γάλλοι που συνέδραμαν το πλοίο Γιαβούζ, που αυτήν την στιγμή βρίσκεται στην Αττάλεια, με σκοπό να ξεκινήσει σύντομα γεωτρήσεις στην Καρπασία, εγκατέλειψαν την επιχείρηση, αφού όπως λένε…έληξε το συμβόλαιό τους με την Αγκυρα.

Η εξέλιξη που αν μη τι άλλο σημαίνει ότι η έξοδος του Γιαβούζ στην κυπριακή ΑΟΖ καθυστερεί, καθώς οι ξένες εταιρείες που νοικιάζουν τα σκάφη τους και το προσωπικό τους στην Τουρκία φαίνεται πως παίρνουν σοβαρά υπόψιν τις απειλές της Λευκωσίας.

Οι πληροφορίες του Φιλελεύθερου θέλουν το συνοδευτικό σκάφος του Γιαβούζ, το Bourbon Topaz, που ανήκει σε γαλλική εταιρεία, να αναχώρησε από την Αττάλεια με κατεύθυνση την Μάλτα, όπου αναμένεται να καταπλεύσει την Κυριακή. Είχε προηγηθεί επικοινωνία της εφημερίδας με την μητρική εταιρεία, με τους δημοσιογράφους του Φιλελεύθερου να ζητούν το σχόλιο των υπευθύνων για τις ποινικές ευθύνες που αναλαμβάνουν με την συμμετοχή τους σε παράνομες γεωτρήσεις. Σχόλιο δεν υπήρξε αλλά 24 ώρες μετά η εταιρεία ενημέρωσε οτι η συνεργασία με το πλοίο Γιαβούζ ολοκληρώθηκε και το πλοίο της αναχώρησε σε άλλη αποστολή.

Το Bourbon Topaz ανήκει στην εταιρεία Bourbon Offshore που έχει έδρα την Μασσαλία και διαθέτει θυγατρική στην Τουρκία την «Inebolu Petrol Deniz Hizmetleri», που έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με την Ανώνυμη Τουρκική Εταιρεία Πετρελαίων σε δραστηριότητες στη Μαύρη Θάλασσα.

Δίπλα στο Γιαβούζ παραμένει πάντως το βοηθητικό σκάφος Altan, που έχει τουρκική σημαία και το οποίο αγοράσθηκε από Νορβηγική εταιρεία. Το Altan συνέδραμε το Fatih στην προετοιμασία της παράνομης γεώτρησης του εντός της κυπριακής υφαλοκρηπίδας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.