Αντεπίθεση Τούρκων στις δυνάμεις του Χαφτάρ στην Λιβύη: Ο πρώτος μαζικός βομβαρδισμός με UAV Bayractar

Αντεπίθεση Τούρκων στις δυνάμεις του Χαφτάρ στην Λιβύη: Ο πρώτος μαζικός βομβαρδισμός με UAV Bayractar

Η κυβέρνηση της Λιβύης που έχει την έδρα της στην Τρίπολη και ελέγχει το δυτικό τμήμα της χώρας πραγματοποίησε για πρώτη φορά αεροπορικές επιδρομές με τουρκικά οπλισμένα UAV κατά της σημαντικής βάσης του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg από την επίθεση καταστράφηκαν υπόστεγα με drones και ένα ρωσικής κατασκευής στρατιωτικό μεταφορικό αεροσκάφος Ilyushin 76.

Η επίθεση στην αεροπορική βάση Jufra, που αποτελεί την κύρια βάση των δυνάμεων του στρατάρχη Χαφτάρ που επί τρεις μήνες προσπαθούν να καταλάβουν την Τρίπολη, έγινε λίγες ημέρες αφότου ο Χαφτάρ ανακοίνωσε μέσω τηλεοπτικού μηνύματος πως ξεκινάει νέα επίθεση για την κατάληψη της Τρίπολης.

Μέχρι σήμερα δεν ήταν γνωστό πως η κυβέρνηση της Τρίπολης (αδελφοί μουσουλμάνοι που υποστηρίζονται από την Τουρκία και αναγνωρίζονται ακόμη από τον ΟΗΕ ως η επίσημη κυβέρνηση της χώρας) διέθετε UAV ικανά να φέρουν εις πέρας νυχτερινά χτυπήματα ακριβείας.

Οι στρατιωτικές δυνατότητες της κυβέρνησης της Λιβύης βελτιώθηκαν με την παραλαβή των Τουρκικών εξοπλισμένων drones τύπου Bayraktar. Η πληροφορία δόθηκε από αξιωματικούς του στρατού, υπό το καθεστώς της ανωνυμίας, καθώς η προμήθεια των drones δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, επειδή η Λιβύη από το 2011 τελεί υπό καθεστώς απαγόρευσης πώλησης όπλων σύμφωνα με απόφαση του ΟΗΕ.

Οι δυνάμεις του στρατάρχη Χαφτάρ υποστηρίζονται από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με Κινεζικής κατασκευής drones τύπου Wing Loong, που ανήκουν στα ΗΑΕ.

Τον Χαλίφα Χαφτάρ υποστηρίζει φυσικά και η Αίγυπτος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.