ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Μακελειό στην Καλιφόρνια: Ένα εξάχρονο αγόρι μεταξύ των νεκρών – Οι αρχές αναζητούν συνεργό του νεκρού μακελάρη

Μακελειό στην Καλιφόρνια: Ένα εξάχρονο αγόρι μεταξύ των νεκρών – Οι αρχές αναζητούν συνεργό του νεκρού μακελάρη

Τρομοκρατημένοι είναι οι κάτοικοι στη Βόρεια Καλιφόρνια μετά την εισβολή ενός οπλισμένου άνδρα στο διάσημο Φεστιβάλ «Girloy Garlic Festival» σκοτώνοντας εν ψυχρώ τρία άτομα, ανάμεσά τους κι ένα εξάχρονο παιδί.

Πρόκειται για τον Στίβεν Ρομέρι, όπως ανακοίνωσαν οι αμερικανικές αρχές επισημαίνοντας ότι και άλλα μέλη της οικογένειάς του πυροβολήθηκαν από τον δράστη. Η μητέρα του κι άλλα μέλη της οικογένειάς του έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο.

Μέχρι στιγμής, οι αρχές δεν έχουν πληροφορίες για τα κίνητρα του δράστη.

Ο δράστης τραυμάτισε συνολικά 15 άτομα που επισκέφθηκαν το τριήμερο Φεστιβάλ που διεξάγεται κάθε χρόνο στην περιοχή της Βόρειας Καλιφόρνιας, 30 χιλιόμετρα νότια του Σαν Χοσέ. Ο ίδιος έχασε τη ζωή του λίγα λεπτά ύστερα από την έναρξη της επίθεσης, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας του Γκίλροϊ Σκοτ Σμίθι.

«Αυτή είναι μία από αυτές τις συνεντεύξεις Τύπου που δεν θέλετε να δώσετε ποτέ στην κοινότητά σας», είπε. «Είναι ένας εφιάλτης που ελπίζετε ότι δεν θα πρέπει ποτέ να ζήσετε στην πραγματικότητα» είπε ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας.

Όπως ανακοίνωσε ο αρχηγός της αστυνομίας, ο δράστης κατάφερε να παρεισφρήσει στο Φεστιβάλ χρησιμοποιώντας κάποιο είδους εργαλείου για να κόψει ένα φράχτη για να μπει στο φεστιβάλ, αποφεύγοντας τους ανιχνευτές μετάλλων και άλλες ασφάλειες.

«Πιστεύουμε, βάσει τα όσα δήλωσαν οι μάρτυρες, ότι υπήρξε ένα δεύτερο άτομο που εμπλέκεται με κάποιο τρόπο», δήλωσε ο Σμίθι και πρόσθεσε: «Απλά δεν ξέρουμε με ποιον τρόπο».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο τραγουδιστής Τζακ βαν Μπριν που έζησε την τραγωδία είπε στο Associated Press ότι είδε έναν άνδρα που φορούσε ένα πράσινο πουκάμισο και γκρίζο μαντήλι γύρω από το λαιμό του δείχνοντας τον δεύτερο ύποπτο άνδρα. Ο ίδιος δήλωσε επίσης ότι άκουσε κάποιον να φωνάζει απευθυνόμενος στον δράστη:
«Γιατί το κάνετε αυτό; «Και η απάντηση: «Γιατί είμαι πραγματικά θυμωμένος»…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.