ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Δοκιμή στον εξωπραγματικό πυρηνοκίνητο cruise «Μπουρεβέστνικ» που δεν σταματά ποτέ να ίπταται (!) η αιτία της τραγωδίας

Δοκιμή στον εξωπραγματικό πυρηνοκίνητο cruise «Μπουρεβέστνικ» που δεν σταματά ποτέ να ίπταται (!) η αιτία της τραγωδίας

Αποκαλύφθηκε έστω και τέσσερις ημέρες μετά ποιο ήταν το νέο όπλο που δοκίμαζε η Μόσχα στην Βόρεια Ρωσία και στοίχισε τις ζωές πέντε ανθρώπων.

Ο εξωπραγματικός πύραυλος cruise Μπουρεβέστνικ που δεν σταματά ποτέ να ίπταται (!) ηταν αυτό που προκάλεσε την τραγωδία.

Τι το τόσο σπουδαίο έχει όμως ο πύραυλος αυτός ο οποίος έχει ανησυχήσει σφοδρώς τις ΗΠΑ καθώς όλες οι αντιβαλλιστικές και αντιπυραυλικές άμυνές τους καθίστανται κυριολεκτικά άχρηστες.

Ποιο είναι το ασύλληπτων ικανοτήτων πυραυλικό σύστημα που διαθέτει μόνο η Ρωσια;

Καταρχήν να πούμε ότι η έκρηξη προκλήθηκε κατά την διάρκεια δοκιμών επειδή δεν τηρήθηκαν οι κανόνες ασφαλείας (κάτι σύνηθες στην ρωσική νοοτροπία κατάλοιπο της σοβιετικής εποχής).

Ο 9M730 Burevestnik (Russian: Буревестник; “Petrel”, ονομασία NATO: SSC-X-9 Skyfall) είναι ένας ρωσικός (ακόμα υπό δοκιμές που όμως φτάνουν στο τέλος τους) πυρηνοκίνητος πύραυλος cruise ο οποίος μεταφέρει πυρηνική κεφαλή και αναπτύσσεται από τις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις και πρακτικά έχει… άπειρο βεληνεκές λόγω της πυρηνικής προώθησης.

Σταματά να ίπταται μόνο όταν τελειώσουν τα πυρηνικά καύσιμά του μετά από… χρόνια! Πρακτικά μπορεί να εκτοξευθεί π.χ. από τον Βόρειο Αρκτικό Ωκεανό να διασχίσει τον Ατλαντικό προς νότο, να περάσει την Γη του Πυρός στο Νότιο Αμερικής και αφού ακολουθήσει βόρεια πορεία να πλήξει τις δυτικές ακτές των ΗΠΑ ή την Χαβάη!

Ο Burevestnik είναι ένα από τα έξι νέα στατηγικά όπλα τα οποία παρουσίασε ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν στις 1 Μαρτίου του 2018.

Η ρωσική αμυντική βιομηχανία κατασκευάζει έναν διηπειρωτικού βεληνεκούς πυρηνοκίνητο πύραυλο cruise missile ικανό να διαπεράσει οποιοδήποτε αμυντικό σύστημα.

Όπως οι Ρώσοι αναφέρουν δεν σταματάει ποτέ να ίπταται και μπορεί να αποφύγει όλες τις πυραυλικές άμυνες!

Το όνομα του πυραύλου επιλέχτηκε κατόπιν δημόσιας ψηφοφορίας!

Το κύριο στάδιο των δοκιμών του πυραύλου ολοκληρώθηκε επιτυχώς τον Ιανουάριο του 2019.

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε τη Δευτέρα ότι οι ΗΠΑ έμαθαν «πολλά» από την έκρηξη αυτή, διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα ότι η χώρα του διαθέτει ένα παρόμοιο όπλο, κάτι όμως που αμφισβήτησε αμέσως ένας ειδικός.

«Οι ΗΠΑ έμαθαν πολλά από την έκρηξη ελαττωματικού πυραύλου στη Ρωσία», ανέφερε ο Τραμπ μέσω Twitter, αναφερόμενος στον ρωσικό πύραυλο με την κωδική ονομασία του NATO, «Skyfall».

«Έχουμε παρόμοια τεχνολογία, αλλά πιο προχωρημένη», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Αυτό είναι παράλογο. Δεν έχουμε κανένα πρόγραμμα ανάπτυξης πυραύλου Κρουζ με πυρηνική πρόωση», ανέτεινε, επίσης μέσω Twitter, ο αμερικανός ειδικός σε θέματα πυρηνικών όπλων Τζο Σιρινκιόνι.

«Είχαμε προσπαθήσει να αναπτύξουμε ένα, τη δεκαετία του 1960, αλλά [το σχέδιο] ήταν υπερβολικά παράφρον, υπερβολικά ανεφάρμοστο», πρόσθεσε ο Σιρινκιόνι, πρόεδρος του ιδρύματος Ploughshares Fund, το οποίο τάσσεται υπέρ της παγκόσμιας αποπυρηνικοποίησης.

Προφανώς όμως οι Ρώσοι ειδικοί είχαν άλλη άποψη και γνωρίζουν ότι η χρήση της «πυρηνικής πρόωσης» θα τους δώσει το πλεονέκτημα έναντι των ΗΠΑ.

Το «αδελφό» οπλικό σύστημα του Burevestnik, το Poseidon (Status-6) η πυρηνική τορπίλη / υποθαλάσσιο drone , επίσης έχει κατασκευαστεί γύρω από μια πυρηνική προωθητική μονάδα.

Στις 9 Αυγούστου η ρωσική πυρηνική εταιρεία Rosatom επιβεβαίωσε ότι η απελευθέρωση ραδιενέργειας στο πεδίο πυραυλικών δοκιμών της Nyonoksa κοντά στο Severodvinsk στην Βόρεια Ρωσία συνδέεται με ένα ατύχημα που έχει να κάνει με την δοκιμή της πηγής ισοτοπικής ενέργειας του πυραυλοκινητήρα, που προκάλεσε τον θάνατο των πέντε ανθρώπων.

Τα δυτικά ΜΜΕ και Αμερικανοί αναλυτές αναφέρουν πως υπάρχει σύνδεση μεταξύ του ατυχήματος στις δοκιμές του Burevestnik και του πυρηνοκίνητου υποβρυχίου στην θάλασσα του Μπάρεντζ.

Mε αφορμή την παρουσιάση του Burevestnik παραθέτουμε και υπόλοιπα πέντε όπλα της «Αποκάλυψης» τα οποία αυτή την στιγμή οι Ρώσοι τα έχουν σχεδόν τελειοποιήσει και σύντομα θα τα παράξουν μαζικά προκαλώντας σόκ και δέος στι ΗΠΑ.

Κατ’αρχήν το «όπλο των όπλων» το πολυηχητικό όχημα διολίσθησης στην ατμόσφαιρα, το Avangard, το οποίο ολοκλήρωσε το στάδιο ανάπτυξης και δοκιμών και μπαίνει σε παραγωγή σύμφωνα με όσα αναφέρει το πρακτορείο TASS.

Πρόκειται για το πλέον προηγμένο στρατηγικό όπλο που έχει κατασκευάσει μέχρι στιγμής ανθρώπινο χέρι, απόλυτα μη ανασχέσιμο και απόλυτα καταστροφικό.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=FDJwAUsX9DU

Ο νέος διηπειρωτικός πύραυλο RS-28 Sarmat (κατά ΝΑΤΟ SS-X-30 Satan 2) που αναμένεται να μπει σε υπηρεσία το 2020.

Είναι ο πρώτος «έξυπνος» βαλλιστικός διηπειρωτικός πύραυλος, για την ακρίβεια φέρει «έξυπνες» κεφαλές επανεισόδου στην ατμόσφαιρα, οι οποίες δεν ακολουθούν πλέον βαλλιστική, αλλά τεθλασμένη τροχιά, τόσο καθ’ύψος, όσο και αλλαγής κατεύθυνσης προκειμένου να ξεγελούν τα αντιβαλλιστικά συστήματα. Εχει χαρακτηριστεί ως «Το όπλο της Αποκάλυψης» λόγω της τεράστιας καταστροφικής ισχύος του.

Η ανάπτυξη του πυραύλου RS-28 Sarmat ξεκίνησε το 2009 από το γραφείο σχεδιασμού βαλλιστικών πυραύλων Makeyev Rocket Design Bureau.

Στόχος των Ρώσων ήταν ο νέος βαλλιστικός πύραυλος να ενταχθεί σε υπηρεσία το 2020. Ο νέος πύραυλος θα αποτελέσει τον διάδοχο του πυραύλου R-36M2 Voevoda (SS-18 Satan) ο οποίος αναπτύχθηκε κατά την περίοδο της ΕΣΣΔ και έπρεπε να αποσυρθεί λόγω παλαιότητας.

Ο RS-28 Sarmat θα αποτελέσει τον βαρύ βαλλιστικό διηπειρωτικό πολλαπλών πυρηνικών κεφαλών πύραυλο του ρωσικού στρατηγικού οπλοστασίου.

Ο πύραυλος έχει βάρος 100 τόνους, η εμβέλεια του φτάνει τα 10.000 χλμ, μπορεί να φέρει 10-24 MIRV, 150 ΚΤ έκαστος και η μέγιστη τελική ταχύτητα του φτάνει τα 20,7 Mach, δηλαδή είναι 20,7 φορές ταχύτερος από τον ήχο

Ο φορέας μπορεί να φέρει είτε 10 βαριές πυρηνικές κεφαλές, είτε 15 ή 24 οχήματα επανεισόδου τύπου Yu-71/Yu-74 με ανεξάρτητες πυρηνικές κεφαλές και ψευδοστόχους σε απόσταση 12.000 χλμ.

Μόνο ένα βλήμα ICBM Sarmat μπορεί να καταστρέψει τις μεγαλύτερες πόλεις της Ανατολικής Ακτής των ΗΠΑ!

Ο πολυηχητικός Kh-47M2 Kinzhal που αποτελεί αερομεταφερόμενη έκδοση του γνωστού βαλλιστικού βλήματος Iskander, ο οποίος μεταφέρεται εκτοξεύεται από Mig-31 και Tu-22M.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=v7jFHprv_x4

Η νέα πυρηνοκίνητη τορπίλη Status-6 ή Poseidon, σύμφωνα με τις νέες εκτιμήσεις, έχει μήκος περί τα 20 μέτρα και διάμετρο 2 μέτρα.

Προορίζεται για την καταστροφή ολόκληρων ναυτικών βάσεων.


Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έδωσε επίσης στην δημοσιότητα video με επιχειρησιακή ανάπτυξη του στρατιωτικού laser Peresvet.

To Peresvet δεν είναι γνωστό ποια ακριβώς είναι η λειτουργία του, αν δηλαδή εμπλέκει στρατιωτικούς στόχους (εναέριους ή/και επίγειους) και τους καταστρέφει, αν έχει λειτουργία κατά Drones κοκ.

Σύμφωνα με Ρώσους αξιωματούχους, τα στρατιωτικά Laser είναι σε χρήση από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις από το 2017.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!


ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.