ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά!

Ιταλία: Κατάσχεση σκάφους που μετέφερε παράνομα μετανάστες

Ιταλία: Κατάσχεση σκάφους που μετέφερε παράνομα μετανάστες

Ένα γερμανικό πλοίο ΜΚΟ, το οποίο παραβίασε σήμερα μια απαγόρευση εισόδου στα ιταλικά χωρικά ύδατα, έλαβε άδεια να δέσει σε λιμάνι και να αποβιβάσει τους περισσότερους από 100 παράνομους μετανάστες που μεταφέρει.

Το Seegezwitscher, ένας λογαριασμός στο Twitter ο οποίος παρέχει πληροφορίες πάνω στο Eleonore, ανέφερε πως η ιταλική οικονομική αστυνομία έδωσε άδεια για την άφιξη του σκάφους στο Ποτσάλο, στη Σικελία.

«Η #GuardiadiFinanza γνωστοποιεί στον καπετάνιο πως το πλοίο μπορεί να φθάσει σε ένα λιμάνι και τα άτομα μπορούν να αποβιβαστούν. Το πλοίο θα κατασχεθεί στη συνέχεια για περαιτέρω έρευνες», ανέφερε.

Στον ιστότοπο αναρτήθηκαν εικόνες που έδειχναν μια μονάδα της Guardia di Finanza να προσεγγίζει το Eleonore και αξιωματικούς να επιβιβάζονται στο πλοίο για να μιλήσουν με τον καπετάνιο Κλάους Πέτερ Ράις.

Εκπρόσωπος της ΜΚΟ Mission Lifeline, που υποστηρίζει το έργο του πλοίου Eleonore, επιβεβαίωσε στο DPA το περιεχόμενο των τουίτ του Seegezwitscher.

Πριν από λίγο αστυνομικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι η αστυνομία κατάσχεσε το πλοίο από το οποίο θα αποβιβαστούν σύντομα οι παράνομοι μετανάστες που επιβαίνουν σε αυτό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Το πλοίο κατασχέθηκε και οι μετανάστες θα αποβιβαστούν γύρω στο μεσημέρι», δήλωσε εκπρόσωπος της ιταλικής οικονομικής αστυνομίας στη Ρώμη που χειρίζεται την υπόθεση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.