ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τουρκικά F-16 πέταξαν πάνω από τη βόρεια Συρία για την επιχείρηση Inherent Resolve

Τουρκικά F-16 πέταξαν πάνω από τη βόρεια Συρία για την επιχείρηση Inherent Resolve

Τουρκικά μαχητικά F-16 πραγματοποίησαν πτήση πάνω από τον εναέριο χώρο της Συρίας, στο πλαίσιο της πολυεθνικής εκστρατείας για την καταπολέμηση και την εξάλειψη του ISIL (Islamic State of Iraq and the Levant) στη χώρα που έχει διασπαστεί από τον πόλεμο, εν μέσω συνομιλιών μεταξύ Τουρκίας και Αμερικής για τη δημιουργία ασφαλούς ζώνης στα ανατολικά του Ευφράτη.

Με γραπτή δήλωση του, το τουρκικό υπουργείου Άμυνας ανακοίνωσε ότι στις 23 Σεπτεμβρίου δύο μαχητικά F-16 των τουρκικών αεροπορικών δυνάμεων πετούσαν πάνω από τον εναέριο χώρο της Συρίας για δύο ώρες μεταξύ 10 π.μ. και 12 το μεσημέρι.

Στην ανακοίνωση αναγράφεται ότι οι πτήσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της επιχείρησης Inherent Resolve, μιας πολυεθνικής στρατιωτικής επιχείρησης που επιδιώκει να νικήσει το ISIL στα σύνορα της Συρίας και του Ιράκ. Η επιχείρηση ξεκίνησε επίσημα από το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ τον Οκτώβριο του 2014 και αργότερα επεκτάθηκε με τη συμμετοχή δεκάδων χωρών, τόσο από τη Δύση όσο και από την περιοχή.

Ο αγώνας είχε ως τώρα επιτυχή αποτέλεσμα, με τη σταδιακή απώλεια εδαφών της ISIL τόσο στη Συρία όσο και στο Ιράκ, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν ανησυχίες ότι η τρομοκρατική ομάδα θα μπορούσε να αναβιώσει στην περιοχή.

Η Τουρκία δεν ήταν ενεργός εταίρος στον αγώνα κατά του ISIL, αφού οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφάσισαν να συνεργαστούν με το YPG για την καταπολέμηση των τζιχάντ στα σύνορα της Συρίας.

Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επέκρινε τη συνεχιζόμενη παρουσία των αμερικανικών στρατευμάτων στην περιοχή και την εταιρική σχέση τους με το YPG

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.