ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τουρκία σε ευρωπαϊκές χώρες: «Να πάρετε πίσω τους υπηκόους σας που πολέμησαν με το ISIS»

Τουρκία σε ευρωπαϊκές χώρες: «Να πάρετε πίσω τους υπηκόους σας που πολέμησαν με το ISIS»

Την ώρα που ηχούν τύμπανα πολέμου στη Συρία, η Τουρκία κάλεσε τις ευρωπαϊκές χώρες να «πάρουν πίσω» τους υπηκόους τους που είχαν προσχωρήσει στις τάξεις της ISIS και κρατούνται από τις κουρδικές δυνάμεις.

«Η ρίζα του προβλήματος είναι πως οι χώρες καταγωγής τους δεν θέλουν να τους πάρουν πίσω», δήλωσε ο εκπρόσωπος του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν, σε συνέντευξη στο BBC.

«Χώρες όπως η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Βρετανία, το Βέλγιο δεν θέλουν να τους πάρουν πίσω, όμως πρόκειται για υπηκόους τους. Οφείλουν να τους πάρουν πίσω, να τους δικάσουν και να αφήσουν τη δικαιοσύνη να ακολουθήσει τον δρόμο της», συνέχισε ο Καλίν.

Πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων η Γαλλία, φοβούνται πως μια αναβίωση της βίας στη βορειοανατολική Συρία θα προκαλέσει μια επανεμφάνιση της ISIS και ανησυχούν για την τύχη χιλιάδων ξένων εξτρεμιστών μουσουλμάνων που κρατούνται σε στρατόπεδα που τελούν υπό τον έλεγχο των YPG, όχι για πολύ όμως.

Υπό την πίεση της εχθρικής κοινής γνώμης και φοβούμενες για την πραγματοποίηση επιθέσεων στο έδαφός τους, πολλές χώρες καταγωγής ξένων μαχητών του ISIS που κρατούνται σήμερα από την πολιτοφυλακή αυτή αρνούνται να τους επαναπατρίσουν.

Σε επίσημη ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα μετά την τηλεφωνική συνδιάλεξη που είχαν ο Ερντογάν με τον Ντόναλντ Τραμπ, ο Λευκός Οίκος δήλωνε πως η Τουρκία θα είναι στο εξής «υπεύθυνη για όλους τους μαχητές της ISIS στην περιοχή, οι οποίοι συνελήφθησαν τα δύο τελευταία χρόνια».

Η τουρκική κυβέρνηση προσπαθεί εδώ και πολλές ημέρες να καθησυχάσει όσον αφορά αυτό το σημείο, λέγοντας ότι δεν θα αφήσει το ΙΚ «να επανέλθει με οποιαδήποτε μορφή».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.