ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Νορβηγία: Ο Στρατός της είναι μόνο μία… Ταξιαρχία!

Νορβηγία: Ο Στρατός της είναι μόνο μία… Ταξιαρχία!

Εκεί καταντάνε οι χώρες οι οποίες είναι πολύ… free και έχουν επιβάλλει τον «εθελοντισμό» στις Ένοπλες Δυνάμεις τους. Πλέον η Νορβηγία διαθέτει μόνο μια Ταξιαρχία!

Αυτός είναι όλος ο Στρατός της…

Την αδυναμία των Νορβηγικών Ενόπλων Δυνάμεων να υπερασπιστούν μόνες τους την χώρα από μια ρωσική στρατιωτική εισβολή ομολόγησε ο Επιχειρησιακός Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Σκανδιναβικής χώρας Υποστράτηγος Rune Jakobsen.

Σύμφωνα με τον Στρατηγό οι Ένοπλες Δυνάμεις της Νορβηγίας είναι τόσο απελπιστικά μικρές σε μέγεθος που δεν θα μπορούσαν με ιδία μέσα χωρίς την βοήθεια του ΝΑΤΟ να υπερασπίσουν την Νορβηγία από ια ρωσική εισβολή. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία το στρατιωτικό προσωπικό των Νορβηγικών Ένοπλων Δυνάμεων φτάνει τα 15.380 άτομα ενώ το πολιτικό προσωπικό τα 7870 άτομα.

Από αυτά ο Στρατός διαθέτει μόλις 3.560 άτομα στρατιωτικό προσωπικό και 4270 άτομα πολιτικό προσωπικό. Τα στελέχη αυτά του Νορβηγικού Στρατού είναι αρκετά για την λειτουργία μόλις μίας μάχιμης Ταξιαρχίας και δύο Φρουρών. Σύμφωνα με το Στρατηγό ο Στρατός της χώρας θα πρέπει να ενισχυθεί με μία ακόμη Ταξιαρχία για να μπορεί να φέρει σε πέρας την αποστολή του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.