Το Ocean Viking αποβιβάζει στη Σικελία 104 αλλοδαπούς

Το Ocean Viking αποβιβάζει στη Σικελία 104 αλλοδαπούς

Μετά 11 ημέρες στη θάλασσα η κυβέρνηση στην Ιταλία επιτρέπει στο Ocean Viking να αποβιβάσει στη Σικελία 104 αλλοδαπούς που διέσωσε στα ανοικτά της Λιβύης.

Το Ocean Viking περίμενε για 11 ημέρες το πράσινο φως από την Ιταλία προκειμένου να πάρει άδεια και να ελλιμενιστεί. Το υπουργείο Εσωτερικών διευκρίνισε σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε ότι το πλοίο Ocean Viking μπορεί να κατευθυνθεί στο λιμάνι του Ποτσάλο (Σικελία) και πρόσθεσε ότι η Γαλλία και η Γερμανία συμφώνησαν να υποδεχθούν τους 70 από τους αλλοδαπούς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι γαλλικές ΜΚΟ Γιατροί Χωρίς Σύνορα (Médecins Sans Frontières, MSF) και Μεσόγειος SOS (SOS Méditerranée) είχαν απευθύνει τη Δευτέρα επείγουσα έκκληση στην Ευρώπη να τους υποδείξει ασφαλές λιμάνι για να αποβιβαστούν οι αλλοδαποί που διασώθηκαν στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης τη 18η Οκτωβρίου. Ανάμεσα στους ανθρώπους που διασώθηκαν είναι δύο έγκυες γυναίκες και 41 ανήλικοι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.