ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Έγκλημα & Τιμωρία: Οι ισλαμιστές του ISIS «σαπίζουν» στις κουρδικές φυλακές και ζητάνε έλεος (βίντεο-φώτο)

Έγκλημα & Τιμωρία: Οι ισλαμιστές του ISIS «σαπίζουν» στις κουρδικές φυλακές και ζητάνε έλεος (βίντεο-φώτο)

Διέπραξαν εγκλήματα κατά τις ανθρωπότητας και τώρα ζητάνε να τους.. λυπηθούν.

Κάποτε αυτοί οι άνθρωποι έσπερναν τον τρόμο διαπράττοντας γενοκτονίες, αποκεφαλισμούς κι εκτελέσεις, τώρα είναι «ζωντανοί-νεκροί» που παρακαλάνε για ελεημοσύνη από εκείνους που υποτίθεται είχαν δώσει «ιερό όρκο» να πολεμήσουν μέχρι θανάτου.

Οι κουρδικές αρχές αναφέρουν ότι πάνω από 12 χιλιάδες ύποπτοι τρομοκράτες βρίσκονται έγκλειστοι σε κουρδικές φυλακές.

Μία ομάδα του Γαλλικού Πρακτορείου απέκτησε πρόσβαση σε μία από τις φυλακές, όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».

H φυλακή στην οποία κατάφεραν να μπουν στις 26 Οκτωβρίου βρίσκεται σε πόλη της Συρίας Κασακέχ. Οι άνδρες κρατούμενοι απεικονίζονται με πορτοκαλί φόρμες, ο ένας είναι πάνω στον άλλον.

Συνολικά πέντε χιλιάδες κρατούμενοι, από τη Συρία, το Ιράκ, τη Βρετανία , τη Γαλλία και τη Γερμανία , κατηγορούνται για εκτεταμένες θηριωδίες του Ισλαμικού Κράτους.

«Θέλω να φύγω από τη φυλακή και να επιστρέψω στην πατρίδα μου στην οικογένειά μου», λέει ο 22χρονος Aσίλ Μαθάν. Ο νεαρός άνδρας έφυγε από την πατρίδα του, την Ουαλία, σε ηλικία 17 ετών, για να συναντήσει τον αδελφό του στη Mοσούλη, την πόλη στο βόρειο Ιράκ όπου συστάθηκε το «χαλιφάτο» του Ισλαμικού Κράτους.

Κι όταν σκοτώθηκε ο αδερφός του,διέσχισε τα σύνορα της Συρίας και βρέθηκε στη Ράκκα.

Σχεδόν το ένα τρίτο των φυλακισμένων είναι άρρωστοι , νοσούν από διάφορες σοβαρές και μολυσματικές ασθένειες όπως ηπατίτιδα και AIDS.

Μόνο περίπου 300 από αυτούς χωρούν στο ιατρείο, ανάμεσά τους ο Aμπαλά Νούμαν, ένας 24χρονος Βέλγος που σηκώνει το μπλουζάκι του για να δείξει μια ανοιχτή πληγή. Οι περισσότεροι είναι όλο κόκαλα, οι πιο τυχεροί έχουν ένα κρεβάτι. Πολλοί από τους κρατουμένους είναι έφηβοι, ωστόσο πολλοί είναι αυτοί που δεν έχουν δει το φως του ήλιου για μήνες. Η δυσωδία κοντά στο ιατρείο είναι απίστευτη.

«Οι κρατούμενοι δεν έχουν απολύτως καμία επαφή με τον έξω κόσμο», λέει ο διοικητής των φυλακών με το όνομα «Serhat». «Δεν γνωρίζουν ακόμη και για τον θάνατο του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού μπακρ Αλ Μπαγκντάντι», προσθέτει.

Ας πρόσεχαν…. Πλέον είναι πολύ αργά για δάκρυα, εκτός βέβαια αν η Ευρώπη αποφασίσει να τους επαναπατρίσει… αν το δούμε κι αυτό..

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.