ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Επίδειξη δύναμης από την Κίνα: Κινεζικό αεροπλανοφόρο έπλευσε μέσα από τα στενά της Ταϊβάν – Κινητοποίηση των ΗΠΑ

Επίδειξη δύναμης από την Κίνα: Κινεζικό αεροπλανοφόρο έπλευσε μέσα από τα στενά της Ταϊβάν – Κινητοποίηση των ΗΠΑ

Τα τελευταία χρόνια στη θάλασσα της νότιας Κίνας επικρατεί ένας αεροναυτικός ανταγωνισμός μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας. Το Πεκίνο αισθάνεται περικυκλωμένο από τις ΕΔ των Αμερικανών και των συμμάχων τους και προσπαθεί να «σπάσει» αυτή την περικύκλωση.

Ναυτική μοίρα στην οποία ήταν ενταγμένο του πρώτου αεροπλανοφόρου που κατασκευάστηκε στην Κίνα έπλευσε διαμέσου του Στενού της Ταϊβάν, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, στην Ταϊπέι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η κινεζική ναυτική μονάδα συνοδεύονταν από πλοία των ΗΠΑ και της Ταϊβάν, ενώ το υπουργείο Άμυνας στην Ταϊπέι δήλωσε ότι πολεμικά πλοία της Ταϊβάν, αλλά και μαχητικά αεροσκάφη κινητοποιήθηκαν ταχύτατα προκειμένου να παρακολουθήσουν τις κινήσεις των Κινέζων. Η ανακοίνωση του ΥΠΑΜ της Ταϊβάν δεν διευκρίνισε πότε έγινε η διέλευση των πλοίων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.