ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ιστορία που θυμίζει… «Breaking Bad»: Καθηγητές χημείας στις ΗΠΑ συνελήφθησαν για παρασκευή μεθαμφεταμίνης (φωτο)

Ιστορία που θυμίζει… «Breaking Bad»: Καθηγητές χημείας στις ΗΠΑ συνελήφθησαν για παρασκευή μεθαμφεταμίνης (φωτο)

Μία ιστορία που θυμίζει… Breaking Bad, εκτυλίσσεται στις ΗΠΑ, όπου δύο καθηγητές χημείας συνελήφθησαν με την κατηγορία της παρασκευής μεθαμφεταμίνης.

Ο 45χρονος Terry D Bateman και ο 40χρονος Bradley A Rowland, σε μία υπόθεση που φαίνεται να… μιμείται την τέχνη, εργάζονταν στο Πανεπιστήμιο Henderson του Άρκανσας.

Οι δύο συλληφθέντες, αμφότεροι καθηγητές χημείας, οδηγήθηκαν στη φυλακή και κινδυνεύουν με ποινή κάθειρξης 20 ετών, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Sky News.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της σχολής και οι δύο καθηγητές είχαν πάρει διοικητική άδεια από τις 11 Οκτωβρίου, τρεις μέρες μετά την έφοδο της αστυνομίας στο εργαστήριο χημείας του πανεπιστημίου, με αφορμή αναφορές για μία «μυρωδιά χημικών».

Στο σημείο βρέθηκαν αυξημένα επίπεδα βενζυλοχλωριδίου, μιας χημικής ουσίας που χρησιμοποιείται για την παρασκευή της μεθαμφεταμίνης.

Το κτήριο έκλεισε και άνοιξε λίγες ημέρες μετά, αφού ο αέρας φιλτραρίστηκε.

Η μεθαμφεταμίνη θεωρείται ναρκωτικό «πρώτης κατηγορίας» -η υψηλότερη ταξινόμηση που μπορεί να δοθεί σε ένα ναρκωτικό- και συχνά χαρακτηρίζεται ως «ναρκωτικό για πάρτι», αφού δίνει στους χρήστες περισσότερη ενέργεια κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στη δημοφιλέστατη σειρά Breaking Bad, ο καθηγητής χημείας Walter White παρασκευάζει και εμπορεύεται μεθαμφεταμίνες -μία κίνηση που τον οδηγεί σε μία ζωή γεμάτη εγκλήματα- με τη βοήθεια του μαθητή του Jesse Pinkman, για να μπορέσει να βγάλει χρήματα και να καλύψει το κόστος της θεραπείας του κατά του καρκίνου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.