ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

«Ο Ασάνζ κινδυνεύει να πεθάνει στη φυλακή» λένε 60 γιατροί – Ζητούν την μεταφορά του σε πανεπιστημιακό νοσοκομείο

«Ο Ασάνζ κινδυνεύει να πεθάνει στη φυλακή» λένε 60 γιατροί – Ζητούν την μεταφορά του σε πανεπιστημιακό νοσοκομείο

Την ανησυχία τους για την κατάσταση της υγείας του ιδρυτή των Wikileaks Τζούλιαν Ασάνζ ο οποίος κρατείται σε φυλακή υψίστης ασφαλείας στη Βρετανία εκφράζουν με ανοιχτή επιστολή τους περισσότεροι από 60 γιατροί.

Οι γιατροί που υπογράφουν την επιστολή εκφράζουν φόβους ότι κινδυνεύει ακόμα και η ζωή του Ασάνζ.

Στην επιστολή με παραλήπτη την υπουργό Εσωτερικών της Βρετανίας οι γιατροί ζητούν τη μεταφορά του Ασάνζ από την φυλακή Μπέλμαρς του Λονδίνου σε πανεπιστημιακό νοσοκομείο.

Η εκτίμησή τους προέρχεται, όπως γράφουν, από την εικόνα του Ασάνζ που είδαν αυτόπτες μάρτυρες στις 21 Οκτωβρίου οπότε ο mr Wikileaks παρουσιάστηκε σε δικαστήριο αλλά και από τη μαρτυρία του ειδικού του ΟΗΕ για τα βασανιστήρια.

«Γράφουμε αυτή την επιστολή ως γιατροί για να εκφράσουμε τις μεγάλες μας ανησυχίες για την φυσική και πνευματική κατάσταση του Τζούλιαν Ασάνζ» γράφουν οι γιατροί στις 16 σελίδες του κειμένου τους εκφράζοντας την ανησυχία τους για το αν ο Ασάνζ θα μπορέσει να αντέξει την ακρόασή του για το ενδεχόμενο έκδοσής του στις ΗΠΑ που είναι προγραμματιμένη για τον Φεβρουάριο.

Οι περισσότεροι από τους 60 υπογράφοντες γιατροί είναι από τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, τη Σουηδία, τη Βρετανία, την Ιταλία, τη Γερμανία, τη Σρι Λάνκα και την Πολωνία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι ΗΠΑ ζητούν την έκδοση του 48χρονου Ασάνζ βάσει του νόμου για την κατασκοπεία ο οποίος προβλέπει ποινή κάθειρξης έως και 175 χρόνια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.