ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Βρετανία: Ισόβια σε εξτρεμιστή μουσουλμάνο που μαχαίρωσε τρεις ανθρώπους στο Μάντσεστερ

Βρετανία: Ισόβια σε εξτρεμιστή μουσουλμάνο που μαχαίρωσε τρεις ανθρώπους στο Μάντσεστερ

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε σήμερα ένας εξτρεμιστής μουσουλμάνος που μαχαίρωσε και τραυμάτισε τρεις ανθρώπους σε σιδηροδρομικό σταθμό στο Μάντσεστερ τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς πέρσι.

Ο Μάχντι Μοχάμαντ, 26 ετών, δήλωσε ένοχος την Τρίτη για απόπειρα φόνου και θα εκτίσει το ελάχιστο 11 χρόνια. Όμως δεν θα οδηγηθεί στη φυλακή, αλλά σε ψυχιατρική κλινική υψίστης ασφαλείας

Ο νεαρός άνδρας, δικαζόταν επειδή μαχαίρωσε δύο περαστικούς στον σταθμό Βικτόρια του Μάντσεστερ και κατόπιν έναν αστυνομικό της τροχαίας που προσπάθησε να τον συλλάβει. Οι μάρτυρες τον άκουσαν να φωνάζει «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος» και «Ζήτω το χαλιφάτο».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δικαστής έκρινε ότι η ψυχική ασθένεια από την οποία πάσχει δεν τον καθιστά ανίκανο να ξεχωρίσει το σωστό από το λάθος. «Κατέληξα λοιπόν στο συμπέρασμα ότι μολονότι η ψυχική ασθένεια έπαιξε σημαντικό ρόλο, πιθανότατα ενδυναμώνοντας τον σπόρο της ριζοσπαστικοποίησης και αίροντας τις αναστολές σας, είστε υπεύθυνος και ένοχος για τις πράξεις σας», τόνισε ανακοινώνοντας την απόφασή του.

Ο Μοχάμαντ παραδέχτηκε επίσης ότι είχε στην κατοχή του έγγραφα που αφορούσαν την προετοιμασία μιας τρομοκρατικής ενέργειας.

Ο Μοχάμαντ είναι Ολλανδός υπήκοος αλλά η οικογένειά του κατάγεται από τη Σομαλία. Έφτασε στο Ηνωμένο Βασίλειο σε ηλικία 9 ετών και ριζοσπαστικοποιήθηκε μέσω του διαδικτύου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η επίθεση έγινε πολύ κοντά στη Μάντσεστερ Αρίνα όπου στις 22 Μαΐου 2017 ένας Βρετανός λιβυκής καταγωγής πραγματοποίησε επίθεση αυτοκτονίας, σκοτώνοντας 22 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά, μετά τη συναυλία που έδινε η Αμερικανίδα τραγουδίστρια Αριάνα Γκράντε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.