Τέξας: Και δεύτερη τεράστια έκρηξη στο πετροχημικό εργοστάσιο TPC στο Χιούστον

Τέξας: Και δεύτερη τεράστια έκρηξη στο πετροχημικό εργοστάσιο TPC στο Χιούστον

Και δεύτερη έκρηξη σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στο εργοστάσιο πετροχημικών στο Τέξας και σε απόσταση 135 χλμ. από το Χιούστον.

Η πρώτη έκρηξη είχε σημειωθεί νωρίτερα σήμερα, με αποτέλεσμα να σπάσουν τζάμια παρακείμενων σπιτιών και πυκνός καπνός και φλόγες να εκτοξευθούν στον ουρανό. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία αποφάσισε την υποχρεωτική εκκένωση της περιοχής.

«Όλοι πρέπει να εγκαταλείψουν την περιοχή σε ακτίνα 800 μέτρων από το εργοστάσιο TPC του Πορτ Νέτσες», ανέφερε η τοπική Πυροσβεστική Υπηρεσία στη σελίδα της στο Facebook.

Βίντεο και φωτογραφίες που στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν μια τεράστια έκρηξη.

«Ξυπνήσαμε και είδαμε τζάμια να σπάνε από παντού πάνω μας, κομμάτια της οροφής να πέφτουν και πόρτες να αποσπώνται από τα πλαίσιά τους» λόγω του ωστικού κύματος της έκρηξης, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ράιαν Μάθιουσον που μένει με την οικογένειά του πολύ κοντά στο εργοστάσιο.

Ένας τοπικός δικαστής, ο Τζεφ Μπράνικ, δήλωσε στον τοπικό ενημερωτικό ιστότοπο KFDM News ότι δεν έχει αναφερθεί κανένας τραυματισμός.

Η έκρηξη σημειώθηκε σε πετροχημικό εργοστάσιο που βρίσκεται σε απόσταση 135 χλμ. από το Χιούστον, μία από τις μεγαλύτερες πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.