Ολομέτωπη επίθεση Μακρόν σε Τουρκία: «Συνεργάζονται με τζιχαντιστές – Να ξεκαθαρίσουν τη στάση τους»

Ολομέτωπη επίθεση Μακρόν σε Τουρκία: «Συνεργάζονται με τζιχαντιστές – Να ξεκαθαρίσουν τη στάση τους»

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν κατηγόρησε σήμερα την Τουρκία ότι «μερικές φορές συνεργάζεται με πληρεξούσιους της ISIS».

Η συγκεκριμένη αναφορά έγινε με αφορμή το γεγονός ότι η Τουρκία μάχεται τους Κούρδους συμμάχους του διεθνούς συνασπισμού που πολεμά τους εξτρεμιστές μουσουλμάνους στη Συρία.

«Η Άγκυρα πρέπει να ξεκαθαρίσει αυτήν την αμφισημία στις επαφές που θα έχει αυτήν την εβδομάδα», τόνισε ο Μακρόν μιλώντας σε δημοσιογράφους πριν από την έναρξη της συνόδου του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο.

«Ο κοινός εχθρός σήμερα είναι οι τρομοκρατικές οργανώσεις. Λυπάμαι που το λέω, δεν έχουμε τον ίδιο ορισμό για την τρομοκρατία σ’ αυτό το τραπέζι», είπε ο Γάλλος πρόεδρος στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Αμερικανό ομόλογό του, Ντόναλντ Τραμπ.

«Βλέποντας την Τουρκία, πολεμούν εναντίον εκείνων που πολέμησαν στο πλευρό μας εναντίον του Ισλαμικού Κράτους και ορισμένες φορές συνεργάζονται (οι Τούρκοι) με πληρεξούσιους του ΙΚ», συνέχισε.

Ο Μακρόν απέρριψε την έκκληση του Τραμπ να επιτρέψει τον επαναπατρισμό των Γάλλων ισλαμιστών μαχητών από τη Συρία, λέγοντας ότι αυτό δεν αποτελεί προτεραιότητά του. Το βασικό, τόνισε, είναι να αντιμετωπιστεί το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο κατά την άποψή του δεν έχει ηττηθεί ακόμη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Γάλλος πρόεδρος επέμεινε στη δήλωση που είχε κάνει την περασμένη εβδομάδα ότι το ΝΑΤΟ είναι «κλινικά νεκρό», επισημαίνοντας ότι η Συμμαχία πρέπει να ξεκαθαρίσει ποιος είναι ο στόχος της. Σχολίασε μάλιστα ότι οι σύμμαχοι δεν μπορούν ούτε καν να συμφωνήσουν ποιος είναι ο σύγχρονος ορισμός της τρομοκρατίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.