ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Σ.Λαβρόφ κατά ΝΑΤΟ: «Θέλει να επικρατήσει και στη Μέση Ανατολή»

Σ.Λαβρόφ κατά ΝΑΤΟ: «Θέλει να επικρατήσει και στη Μέση Ανατολή»

Η διήμερη σύνοδος του ΝΑΤΟ διεξήχθη στο Λονδίνο με θέμα «Δεσμεύσεις ΝΑΤΟ: Καινοτομία της Συμμαχίας» σηματοδοτώντας την 70η επέτειο από την ίδρυσή του.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε μετά την 26η συνάντηση των υπουργών του ΟΑΣΕ στην Μπρατισλάβα ότι το ΝΑΤΟ θέλει να κυριαρχήσει όχι μόνο στην ευρωατλαντική περιοχή αλλά και στη Μέση Ανατολή.

«Το ΝΑΤΟ συνεχίζει την απερίσκεπτη επέκτασή του, η στρατιωτική ανάπτυξη της συμμαχίας κινείται γρήγορα στα ανατολικά, κοντά στα ρωσικά σύνορα. Υπάρχει μόνιμη υποκίνηση έντασης, κατηγορίες για επιθετικές προθέσεις της Ρωσίας. Όλα αυτά γίνονται εν μέσω αύξησης ρεκόρ των αμυντικών δαπανών – απόφαση που υιοθετήθηκε κατά την πρόσφατη σύνοδο στο Λονδίνο» ανέφερε ο Λαβρόφ.

«Τα γεγονότα που βλέπουμε μας δείχνει μία ξεκάθαρη κατάσταση: το ΝΑΤΟ θέλει να κυριαρχήσει τόσο στην ευρωατλαντική και – αν κοιτάξουμε τα βήματα του ΝΑΤΟ σε άλλες περιοχές του κόσμου, συγκεκριμένα στη Μέση Ανατολή- στη Μέση Ανατολή» ανέφερε.

Επιπλέον ανέφερε ότι η Ρωσία έχει απάντηση για όλες τις απειλές του ΝΑΤΟ και θα εξασφαλίσει την ασφάλειά της χωρίς να μπει σε μία κούρσα όπλων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Έχουμε απάντηση για όλες αυτές τις απειλές που το ΝΑΤΟ αυξάνει όταν κατονομάζει τη Ρωσία και την Κίνα ως στόχους αυτών των απειλών. Γνωρίζουμε πώς μπορούμε να απαντήσουμε σε αυτές και να διασφαλίσουμε την ασφάλειά μας χωρίς να μπούμε σε κούρσα όπλων» τόνισε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.