Αμερικανικό Πεντάγωνο: Πραγματοποιήσαμε επιθέσεις κατά της Χεζμπολάχ σε Συρία και Ιράκ

Αμερικανικό Πεντάγωνο: Πραγματοποιήσαμε επιθέσεις κατά της Χεζμπολάχ σε Συρία και Ιράκ

«Αμυντικά πλήγματα» στο Ιράκ και στη Συρία εναντίον της παραστρατιωτικής οργάνωσης Κατα’ιμπ Χεζμπολάχ, ανέφερε σήμερα, Κυριακή, ότι πραγματοποίησε το Πεντάγωνο, δύο ημέρες μετά τον θάνατο ενός Αμερικανού πολίτη, εργολάβου του στρατού, από επίθεση με ρουκέτες σε ιρακινή στρατιωτική βάση.

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι έθεσε στο στόχαστρο τρεις θέσεις της υποστηριζόμενης από το Ιράν σιιτικής παραστρατιωτικής οργάνωσης στο Ιράκ και δύο στη Συρία.

Οι θέσεις περιελάμβαναν εγκαταστάσεις αποθήκευσης όπλων και διοίκησης καθώς και θέσεις ελέγχου που είχε χρησιμοποιήσει η οργάνωση για να σχεδιάσει και να εκτελέσει επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων του συνασπισμού, όπως ανέφερε.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν κατηγορήσει την οργάνωση για την επίθεση με 30 και πλέον ρουκέτες που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή και είχε αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας Αμερικανός εργολάβος του στρατού και να τραυματιστούν τέσσερις στρατιώτες των ΗΠΑ και δύο μέλη των Ιρακινών Δυνάμεων Ασφαλείας κοντά στην πλούσια σε πετρέλαιο πόλη Κιρκούκ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Απαντώντας σε επαναλαμβανόμενες επιθέσεις της Κατα’ιμπ Χεζμπολάχ σε ιρακινές βάσεις που φιλοξενούν δυνάμεις του συνασπισμού της Επιχείρησης Εγγενής Αποφασιστικότητα (OIR), δυνάμεις των ΗΠΑ εξαπέλυσαν αμυντικά πλήγματα ακριβείας… που θα υποβαθμίσουν την ικανότητα της KH να εξαπολύει επιθέσεις στο μέλλον εναντίον δυνάμεων του συνασπισμού της OIR», ανέφερε σε μια δήλωση ο επικεφαλής εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζόναθαν Χόφμαν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.