ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πως εξοπλίστηκαν οι φιλότουρκοι του ισλαμικού καθεστώτος Σαράτζ στη Λιβύη μέσω Ελλάδας

Πως εξοπλίστηκαν οι φιλότουρκοι του ισλαμικού καθεστώτος Σαράτζ στη Λιβύη μέσω Ελλάδας

Με μία ακατανόητη απόφαση των ελληνικών και διωκτικών αρχών, οι οποίες προφανώς δεν είχαν αρκετά στοιχεία, κατέληξαν 29(!) κοντέινερ με όπλα και πυρομαχικά τουρκικής κατασκευής στους ισλαμιστές της Τρίπολης.

Όλα ξεκίνησαν το 2018 από μία πληροφορία που ήρθε στα χέρια των ελληνικών Αρχών , ότι πλοίο με όπλα και πυρομαχικά κατευθύνεται προς την Μισράτα της Λιβύης κατά παράβαση του εμπάργκο του ΟΗΕ.

Το πλοίο είχε φορτώσει 29 κοντέινερ(!) με πυρομαχικά στο Λιμάνι Μερσίν της Τουρκίας και τα παραστατικά που έφερε ανέγραφαν κανονικά το φορτίο, αλλά και την εταιρεία κατασκευής των πυρομαχικών που δεν ήταν άλλη από συγκεκριμένη κρατική Τουρκική Εταιρεία.

Τελικός προορισμός του φορτηγού πλοίου ήταν το Τζιμπουτί. Ωστόσο, είχε υποκλαπεί τηλεφωνική συνομιλία του πλοιάρχου (σ.σ. αλλοδαπός) με την ιδιοκτήτρια εταιρεία, όπου του άλλαζαν το προορισμό και του έδιναν νέα κατεύθυνση προς το Λιμάνι της Μισράτα στην Λιβύη, όπου μάλιστα του δόθηκε η εντολή να ξεφορτώσει το σύνολο του εμπορεύματος,

Στο ρεσάλτο που έγινε πράγματι ανακαλύφθηκαν τα συγκεκριμένα πυρομαχικά όπως κι επίσης 11 κενές δεξαμενές υγραερίου. Το ζήτημα είναι ότι το πλοίο ανέφερε στη φορτωτική ότι είχε προορισμό το Τζιμπουτί και στα δικαστήρια που ακολούθησαν ουδείς κατάφερε (ή δεν θέλησε) να αποδείξει ότι κατευθυνόταν στη Λιβύη. Έτσι αθωώθηκαν όλοι και τους επιστράφηκε το φορτίο το οποίο κατέληξε κανονικά στους ισλαμιστές της Τρίπολης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επί τη ευκαιρία, οι 450.000 καραμπίνες που είχαν κατασχεθεί από άλλο πλοίο το 2015 που επίσης πήγαινε Λιβύη που είναι; Γιατί θα αρκούσαν να έχουν εξοπλιστεί όλοι οι εθνοφύλακες…x5.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.