Θρίλερ στην Μόσχα: «Με το πιστόλι στον κρόταφο» υπέγραψε ο Φ.Σαράτζ – Αρνείται μέχρι στιγμής ο Χ.Χαφτάρ (upd2)

Θρίλερ στην Μόσχα: «Με το πιστόλι στον κρόταφο» υπέγραψε ο Φ.Σαράτζ – Αρνείται μέχρι στιγμής ο Χ.Χαφτάρ (upd2)

(Ανανέωση 18:33) Δραματικές είναι οι εξελίξεις στη Μόσχα, μετά τις πληροφορίες από το πρακτορείο TASS ότι ο Φ.Σαράτζ αποχώρησε από τις διαπραγματεύσεις, ο Σεργκέι Λαβρόφ αποκάλυψε ότι τελικά, ο αρχηγός των ισλαμιστών «πείστηκε» να υπογράψει την εκεχειρία, ενώ αρνήθηκε ο Χαλίφα Χαφτάρ, ζητώντας προθεσμία μέχρι αύριο το πρωί για να ανακοινώσει την τελική απόφασή του.

https://twitter.com/NamanTarcha/status/1216759709371457542

Σύμφωνα με τον Λαβρόφ, η συμφωνία υπογράφηκε από τον Φαγιέζ αλ-Σαράτζ, τον επικεφαλής της κυβέρνησης της Τρίπολης, και τον Καλίντ αλ Μισρί, επικεφαλής του ανώτατου συμβουλίου του κράτους – συμβουλευτικού οργάνου που συγκροτήθηκε μετά τις συνομιλίες που υποστηρίχθηκαν από το ΟΗΕ το 2015.

«Ορισμένα αντιμαχόμενα μέρη υπέγραψαν τη νέα συμφωνία, αλλά ο στρατηγός Χαλίφα Χάφταρ, διοικητής του LNA, ζήτησε περισσότερο χρόνο για να μελετήσει το έγγραφο», δήλωσε ο Λαβρόφ.

«Οι διαπραγματεύσεις στη Μόσχα βοήθησαν στην επίτευξη κάποιας προόδου στην ειρηνευτική διαδικασία της Λιβύης», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ. Ωστόσο, δεν υπέγραψαν όλα τα μέρη το έγγραφο της εκεχειρίας.

Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA) και η Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA) με έδρα την Τρίπολη συμφώνησαν για ορισμένες λεπτομέρειες κατάπαυσης του πυρός, αλλά εξακολουθούσαν να διαπραγματεύονται για ένα έγγραφο το οποίο θα παγιώνει συγκεκριμένες πτυχές του καθεστώτος κατάπαυσης του πυρός.

Ο υπουργός κατέστησε επίσης σαφές ότι η Ρωσία και η Τουρκία θα υποστηρίξουν περαιτέρω όλα τα μέρη της Λιβύης για να τους βοηθήσουν να εφαρμόσουν τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στη Μόσχα.

«Όχι» σε συνάντηση με τον αρχηγό του Λιβυκού Εθνικού Στρατού Χαλίφα Χάφταρ είπε ο πρωθυπουργός των ισλαμιστών της Τρίπολης Φάγεζ Σαράτζ.

Την άρνηση της συνάντησης μετέδωσε το πρακτορείο TASS, από το Κάιρο, επικαλούμενο δήλωση του προέδρου του Ανώτατου Κρατικού Συμβουλίου της Λιβύης Χάλεντ αλ Μίσρι , την οποία μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya

«Αρνηθήκαμε να συναντηθούμε με τον Χάφταρ, οι συνομιλίες στη Μόσχα διεξάγονται με τους εκπροσώπους της Ρωσίας και της Τουρκίας» , φέρεται να δήλωσε στο Al Arabiya ο Χάλεντ Αλ Μίσρι

Οι ισλαμιστές της Τρίπολης δεν καλύπτονται από την παρούσα συμφωνία και τα θέλουν όλα δικά τους και κυρίως τα πετρέλαια, τα οποία βάση της εκεχειρίας θα περνούσαν στον LNA.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο αντιπροσωπείες έφυγαν και επέστρεψαν στα ξενοδοχεία τους με τις συνομιλίες να υπάρχει πιθανότητα να συνεχιστούν αύριο, χωρίς όμως να μπορεί κανείς να πει με σιγουριά.

Επιπλέον οι πολέμαρχοι ισλαμιστές της Τρίπολης πραγματοποιούν αυτή την ώρα μυστική συνάντηση.Το θέμα της συζήτησης δεν είναι γνωστό, αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως γνωρίζουν πως στρατιωτικά έχουν ηττηθεί, άλλωστε πριν λίγες ημέρες πανηγύριζαν στο άκουσμα της κατάπαυσης του πυρός.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://twitter.com/LNA2019M/status/1216740177596551175?s=20

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.