ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Διάσκεψη Βερολίνου: «Όλος ο θίασος επί σκηνής» – Αποφασίζουν για την Λιβύη χωρίς την… Λιβύη

Διάσκεψη Βερολίνου: «Όλος ο θίασος επί σκηνής» – Αποφασίζουν για την Λιβύη χωρίς την… Λιβύη

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα η Διάσκεψη για την Λιβύη η οποία πραγματοποιείται χωρίς τον Χαλίφα Χαφτάρ και τον Α΄Σάρατζ. Και οι δύο τους απλά θα ενημερωθούν αργότερα τι αποφάσισαν για την «αποικία» οι μεγάλες δυνάμεις.

Βαρύνουσα σημασία στη Διάσκεψη προσδίδει η παρουσία Ερντογάν ειδικά μετά τις τελευταίες εριστικές δηλώσεις του για τα δικαιώματα της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ενδιαφέρον έχει εάν η τηλεφωνική επικοινωνία του Τούρκου προέδρου με τη Γερμανίδα καγκελάριο μετά τις προκλητικές δηλώσεις έπιασε τόπο.

Στα ύψη, πάντως, βρίσκεται η αγωνία για το τρόπο με τον οποίο θα κινηθεί ο Ερντογάν στη σκακιέρα, καθώς επιδίδεται συχνά σε…τουρκικό παζάρι με απαιτήσεις που οξύνουν τα πνεύματα και αντίκεινται στους όρους του Διεθνούς Δικαίου.

Στόχος, όπως ξεκαθαρίζεται στο προσχέδιο του ΟΗΕ για τη Λιβύη, η κατάπαυση του πυρός και ο τερματισμός του πολυετούς εμφυλίου.

Στοίχημα της Ευρώπης παραμένει εάν ο στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ, που την περασμένη εβδομάδα κατέλαβε τη Σύρτη, θα αποδεχθεί τη νέα συμφωνία για εκεχειρία ύστερα από την απόρριψη της πρότασης Βλαντιμίρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Προβληματισμό, πάντως, εγειρει ο πόλεμος δηλώσεων ανάμεσα σε Ερντογάν και Χαφτάρ, με τον πρώτο να χαρακτηρίζει τον στρατάρχη δύναμη του σκότους. Η τουρκική παρουσία ωστόσο οξύνει την κρίση αφού υποστηρίζει στρατιωτικά τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση του Φαγιέζ αλ Σάρατζ.

Γεγονός είναι ότι η ατμόσφαιρα στη Λιβύη μυρίζει μπαρούτι και με την τουρκική παρέμβαση το κλίμα έχει δυναμιτιστεί επικίνδυνα.

Οι χειραψίες και τα…ευτράπελα

Οι ηγέτες πήραν τις θέσεις τους, όμως… κάτι δεν πήγαινε καλά. Αρχικά διαπιστώθηκε ότι κάποιος απουσίαζε, και αυτός ήταν ο Βλαντίμιρ Πούτιν. Ο πρόεδρος της Ρωσίας, όταν αντιλήφθηκε ότι τον περίμεναν, έσπευσε στη θέση του.

Ωστόσο και πάλι δεν ήταν έτοιμοι. Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε, έψαχνε απεγνωσμένα πού θα σταθεί, στη συνέχεια δεν ήξερε από πού να περάσει για να φτάσει στη θέση του και τελικά… τα κατάφερε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.