Το γαλλικό αεροπλανοφόρο R61 Charles de Gaulle αποπλέει από Τουλόν για Λιβύη με συνοδά πλοία από επτά χώρες!

Το γαλλικό αεροπλανοφόρο R61 Charles de Gaulle αποπλέει από Τουλόν για Λιβύη με συνοδά πλοία από επτά χώρες!

Έτοιμη να αποπλεύσει για την ανατολική Μεσόγειο είναι η ευρωπαϊκή ναυτική αρμάδα της οποίας επικεφαλής σκάφος θα είναι το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle” (R91).

Η αρχική ελληνογαλλική Ομάδα Μάχης, γίνεται ευρωπαϊκή και σε αυτήν θα συμμετέχουν πλοία εκτός από Ελλάδα και από Γερμανία, Βέλγιο, Ολλανδία, Ισπανία και Πορτογαλία, συν τα γαλλικά, φυσικά.

Η αποστολή της γίνεται στο πλαίσιο της διαρκούς επιχείρησης Chammal, η οποία είναι η γαλλική συνεισφορά στον πόλεμο κατ΄της ISIS σε Συρία και Ιράκ.

Όπως έχουμε ήδη αναφέρει σε αυτή θα μετέχει και η φρεγάτα MEKO 200HN, του ΠΝ F453 «ΣΠΕΤΣΑΙ» η οποία πλέει ήδη για το ναύσταθμο της Τουλόν, όπου θα ενωθεί με τα γαλλικά σκάφη.

Το γαλλικό αεροπλανοφόρο κατάφορτο με μαχητικά Rafale-M θα παραμείνει στην περιοχή έως τον Απρίλιο, πριν αναχωρήσει για τον Ατλαντικό και την βόρεια Θάλασσα.

Ο Μακρόν, ο οποίος είχε αρχικά ανακοινώσει την αποστολή του γαλλικού αεροπλανοφόρου δεν είχε αναφέρει την ακριβή φύση της γαλλικής ναυτικής δύναμης, αρκούμενος να πει ότι αυτή εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο της επιχείρησης Chammal.

Αυτό γιατί η κατάσταση στην κεντρική και ανατολική μεσόγειο, είναι ιδιαίτερα περίπλοκη. Η ανακοίνωση της Τουρκίας ότι ξεκινά γεωτρήσεις στο Οικόπεδο 8 της κυπριακής ΑΟΖ, όπου η κυπριακή κυβέρνηση το έχει αδειοδοτήσει στην γαλλική Total.

Ταυτόχρονα η τουρκική ναυτική παρουσία, ανοικτά της Τρίπολης με τέσσερις φρεγάτες τις TCG Göksu (F-497), TCG Gökçeada (F-494), TCG Gediz (F-495) και την κορβέτα TCG Bozcaada (F-500), θεωρείται σημαντική στο ρόλο που θέλει να παίξει η Τουρκία στην περιοχή.

Θεωρείται σίγουρο ότι το γαλλικό αεροπλανοφόρο θα βρεθεί τόσο στην Σούδα, όπως είχε γίνει και το Μάρτιο του 2019 όσο και στην Κύπρο σε μια υπενθύμιση της γαλλικής στήριξης στις ελληνικές θέσεις σε ότι αφορά την ένταση με την Τουρκία.


Κατάφορτο το κατάστρωμα του Charles de Gaulle” (R91) πό 13 Rafale!


Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.