ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αμπντουλάχ Καρντάς: Αυτός ο Τουρκμένος με το… «ευγενικό» βλέμμα είναι ο νέος αρχηγός της ISIS

Αμπντουλάχ Καρντάς: Αυτός ο Τουρκμένος με το… «ευγενικό» βλέμμα  είναι ο νέος αρχηγός της ISIS

Αποκαλύφθηκε ο νέος ηγέτης της ISIS, ο οποίος πήρε τη θέση του δολοφονημένου Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι. Πρόκειται για τον Amir Mohammed Abdul Rahman al-Mawli al-Salbi, ο οποίος είναι γνωστός με το ψευδώνυμο Αμπντουλάχ Καρντάς.

Πρόκειται για έναν Τουρκμένο από την περιφέρεια Τελαφάρ του βορειοδυτικού Ιράκ, ο οποίος σύμφωνα με αξιωματούχους από δυο υπηρεσίες πληροφοριών που επικαλείται ο Guardian, ανέλαβε ηγετικό ρόλος στην ISIS μετά από την εμπρηστική επίθεση που σκότωσε τον Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι τον Οκτώβριο.

Οι φήμες ότι εκείνος είναι ο διάδοχος του Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι είχαν κυκλοφορήσει αμέσως μετά από τη δολοφονία του ηγέτη των Τζιχαντιστών, ωστόσο τώρα έρχεται η επιβεβαίωση από τις υπηρεσίες πληροφοριών.

Ο Αμπντουλάχ Καρντάς, ήταν αξιωματικός του στρατού κατά τη διάρκεια της διοίκησης του Σαντάμ Χουσεΐν. Συνελήφθη με τον Μπαγκντάντι στην Μπάσρα το 2003, για διασυνδέσεις με την αλ Κάιντα. Μάλιστα φέρεται να είχε και το προσωνύμιο «Καθηγητής».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.