ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ο χάρτης με τα εδάφη Παλαιστίνης και Ισραήλ όπως προβλέπει η «συμφωνία του αιώνα» (φώτο)

Ο χάρτης με τα εδάφη Παλαιστίνης και Ισραήλ όπως προβλέπει η «συμφωνία του αιώνα» (φώτο)

Το σχέδιό του για μια ειρηνική διευθέτηση της επί μακρόν αιματηρής διαμάχης μεταξύ του Ισραήλ και της Παλαιστίνης παρουσίασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Η «συμφωνία του αιώνα», που προσβλέπει στο να δώσει λύση στη διαμάχη του Ισραήλ και της Παλαιστίνης, παρουσιάστηκε σήμερα από τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Σε δηλώσεις του παρουσία του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου και του ηγέτη της αντιπολίτευσης του Ισραήλ Μπένι Γκαντζ χαρακτήρισε τη λύση ρεαλιστική και «win – win» για τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές.

Ο Τραμπ τάχθηκε υπέρ της λύσης των δύο κρατών, με την Ιερουσαλήμ να «παραμένει “αδιαίρετη πρωτεύουσα” του Ισραήλ».

Μάλιστα ανέφερε πως αν το σχέδιο γίνει δεκτό, οι ΗΠΑ θα ανοίξουν «με περηφάνια» πρεσβεία στην Παλαιστίνη και συγκεκριμένα στην ανατολική Ιερουσαλήμ, στην οποία, βάσει του σχεδίου, θα βρίσκεται η παλαιστινιακή πρωτεύουσα.

Μάλιστα, σημείωσε πως ο χάρτης του για Παλαιστίνη και Ισραήλ «θα υπερδιπλασιάσει» τα παλαιστινιακά εδάφη.

Τον συγκεκριμένο χάρτη ανάρτησε και στο Twitter, συνοδεύοντας τον με λεζάντες τόσο στα αγγλικά, όσο και στα αραβικά και τα εβραϊκά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.