To “Charles de Gaulle” και η φρεγάτα «Σπέτσαι» εντόπισαν τουρκικό πλοίο με όπλα για την Λιβύη

To “Charles de Gaulle” και η φρεγάτα «Σπέτσαι» εντόπισαν τουρκικό πλοίο με όπλα για την Λιβύη

Το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκωλ» και η φρεγάτα του ΠΝ “ΣΠΕΤΣΑΙ” εντόπισαν την Τετάρτη, στα ανοιχτά των λιβυκών ακτών, μια τουρκική φρεγάτα η οποία συνόδευε ένα φορτηγό πλοίο που μετέφερε θωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού με προορισμό την Τρίπολη της Λιβύης, ανέφερε σήμερα γαλλική στρατιωτική πηγή.

https://twitter.com/EEmerson14/status/1222844789688635394

Το φορτηγό πλοίο Bana, με σημαία Λιβάνου, έπιασε την Τετάρτη στο λιμάνι της Τρίπολης, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο εξειδικευμένος ιστότοπος Marine Traffic, που παρακολουθεί όλα τα πλοία σε πραγματικό χρόνο, ανέφερε ότι το Bana έπλεε σήμερα το απόγευμα στα ανοιχτά της Σικελίας.

Σύμφωνα με περισσότερες πληροφορίες, το πλοίο μετέφερε στις δυνάμεις του Σάρατζ τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού (ΤΟΜΠ) τύπου ACV-15, καθώς επίσης και αυτοκινούμενα πυροβόλα T-155 Fırtına των 155χλστ.

Υπενθυμίζεται ότι η ομάδα μάχης του«Charles de Gaulle» μαζί με την φρεγάτα «ΣΠΕΤΣΑΙ» του ΠΝ απέπλευσε από την Τουλώνη, με προορισμό την Ανατολική Μεσόγειο.

Το «Charles de Gaulle» μεταφέρει 16 μαχητικά Rafale M, δύο E-2C Hawkeye, δύο ελικόπτερα Dauphin και ένα ελικόπτερο NH90. Το αεροπλανοφόρο θα υποστηρίζει επίσης ένα Αεροσκάφος Ναυτικής Συνεργασίας Atlantique 2, που θα επιχειρεί από χερσαία αεροπορική βάση. Στη συνοδεία του αεροπλανοφόρου βρίσκεται η ελληνική φρεγάτα «ΣΠΕΤΣΑΙ», από την αρχή της αποστολής.


Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.