ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

«Θερμό» επεισόδιο στην Αν. Μεσόγειο: Αμερικανικά UAV φέρεται να κατέρριψε η ρωσική αεράμυνα!

«Θερμό» επεισόδιο  στην Αν. Μεσόγειο: Αμερικανικά UAV φέρεται να κατέρριψε η ρωσική αεράμυνα!

Δύο αμερικανικά UAV που επιχειρούσαν στην Ανατολική Μεσόγειο και πιο συγκεκριμένα ανοικτά της Συρίας φέρεται να έχει καταρρίψει η ρωσική αεράμυνα.

«Πριν από λίγες ώρες, δύο μη επανδρωμένα αμερικανικά αεροσκάφη, που προέρχονταν από τη Μεσόγειο, προσπάθησαν να επιτεθούν στη ρωσική αεροπορική βάση Hmeimim. Το συμπέρασμα πως ήταν αμερικανικής προέλευσης συνεπάγεται από το γεγονός πως εκείνη την ώρα, μαζί με τα drones, το αμερικανικό αεροσκάφος P-8 Poseidon πετούσε και αυτό πολύ κοντά στην βάση της Συρίας» αναφέρουν οι ρωσικές πηγές.

Χθεσινές αναφορές δεν έκαναν λόγο για επίθεση εναντίον της αεροπορικής βάσης, παρόλα αυτά ο ρωσικός στρατός είχε ανακοινώσει ότι «εχθρικά» αεροσκάφη πλησίαζαν τη Hmeimim από την ανατολική Μεσόγειο.

Συνήθως, όταν οι ισλαμιστές αντάρτες επιτίθενται στην βάση Hmeimim, τα αεροσκάφη προέρχονται από την κατεύθυνση που βρίσκεται η επαρχία Ιντλίμπ. Ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση, τα drones ήρθαν από την αντίθετη κατεύθυνση.

«Οι ειδικοί εικάζουν ότι το κύριο κίνητρο της «επίθεσης» δεν ήταν τόσο η βλάβη που θα μπορούσαν να προκαλέσουν τα αμερικανικά drones στη ρωσική βάση αλλά μία πρώτη προσπάθεια αλληλεπίδρασης αμερικανικών αεροσκαφών με τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας S-400, συστοιχίες των οποίων καλύπτουν την περιοχή», αναφέρει η ιστοσελίδα Avia.Pro.

Εάν επιβεβαιωθεί ότι ο ρωσικός στρατός κατέρριψε τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη των ΗΠΑ, αυτό θα σήμαινε, για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της συριακής σύγκρουσης, σοβαρή κλιμάκωση της έντασης ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://twitter.com/TheArabSource/status/1224727140039569410

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.