Ερντογάν σε Πούτιν: «Ο συριακός Στρατός περικυκλώνει τα φυλάκιά μας στην Ιντλίμπ – Θα τους κτυπήσουμε»

Ερντογάν σε Πούτιν: «Ο συριακός Στρατός περικυκλώνει τα φυλάκιά μας στην Ιντλίμπ – Θα τους κτυπήσουμε»

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν με τον Ρώσο ομόλογό του Βλάντιμιρ Πούτιν για την κατάσταση στην βόρεια Συρία, με τον Τούρκο πρόεδρο να προχωρά στην παραδοχή ότι ο Σύροι έχουν περικυκλώσει τα φυλάκιά του στην Ιντλίμπ.

Ο Ερντογάν άφησε όμως πάλι αιχμές κατά; του Πούτιν όταν περιέγραψε το τηλεφώνημα:

«Η τηλεφωνική μου συνομιλία ήταν καλή τον Ρώσο πρόεδρο, αλλά μια ημέρα μετά όταν μας κατηγόρησαν πάλι για την Συρία», είπε ο Ερντογάν για να προσθέσει:

«Οι δυνάμεις του συριακού “καθεστώτος” περικυκλώνουν τα φυλάκιά μας. Δεν μπορούμε να μείνουμε αδρανείς. Θα κάνουμε ότι είναι απαραίτητο. Εάν δεν έχουν απομακρυνθεί μέχρι τέλος Φεβρουαρίου τότε θα τους αναγκάσουμε δια της βίας να φύγουν».

https://twitter.com/eha_news/status/1228712322002231297


Νωρίτερα ο Τούρκος αντιπρόεδρος Fuat Oktay είχε απευθύνει το ίδιο τελεσίγραφο στην Δαμασκό για την περικύκλωση των τουρκικών φυλακίων: «Εάν οι δυνάμεις της Συρίας δεν απομακρυνθούν από την περιοχή της Ιντλίμπ μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου τότε θα χρησιμοποιήσουμε την στρατιωτική μας ισχύ για τους διώξουμε από εκεί».

Φυσικά η Δαμασκός ουδέποτε έχει υποκύψει στις τουρκικές απειλές ούτε φυσικά τώρα πρόκειται να το πράξει.

Κληθείς να σχολιάσει τις νέες τουρκικές απειλές εκπρόσωπος του συριακού υπουργείου Εξωτερικών παρέπεμψε σε παλαιότερη δήλωσή του σύμφωνα με την οποία υπενθύμιζε στην Τουρκία τι είχε πάθει τις προηγούμενες ημέρες, όταν τουρκικά άρματα μάχης και ΤΟΜΠ είχαν πέσει θύματα του συριακού πυροβολικού.


Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.