Μέχρι και 10 εκατ. θανάτους από τον φονικό κορωνοϊό βλέπει ο Μπίλ Γκέιτς μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο της αμερικανικής ένωσης για την πρόοδο της επιστήμης AAAS, που πραγματοποιήθηκε από τις 13 έως και 16 Φεβρουαρίου στο Σιάτλ.

Παράλληλα ο Γκέιτς άφησε υπονοούμενα ότι μια πανδημία σαν αυτή που κινδυνεύει να εξελιχθεί του κορωνιού μπορεί να μην μόνο φυσικά αίτια αλλά και σκόπιμα αίτια.

Μιλώντας στο συνέδριο ο Μπίλ Γκέιτς είπε:

«Πρόκειται για μια μεγάλη πρόκληση. Πάντα ξέραμε τη δυναμική που μπορεί να έχει μια πανδημία από φυσικά ή σκόπιμα αίτια καθώς μπορεί να προκαλέσει κατάρρευση του συστήματος υγείας και των οικονομιών και να προκαλέσει μέχρι και 10 εκατ. θανάτους», είπε ο δισεκατομμυριούχος μεγιστάνας για να συνεχίσει:

“αυτή η επιδημία μπορεί να επεκταθεί στις χώρες της υποσαχάριας Αφρικής και στην Ασία και μπορεί να είναι πολύ, πολύ δραματική ως προς τις επιπτώσεις της”

Ο Γκέιτς σημείωσε πως ο Covid-19 (κορωνοϊός) είναι περισσότερο επικίνδυνος και από τον ίδιο τον Έμπολα καθώς μεταδίδεται πολύ πιο εύκολα.

«Ο έμπολα είναι τρομερός, αλλά δεν είναι μεταδίδεται σαν την κεραυνοβόλα γρίπη. Ο Covid-19 έχει πολλές ομοιότητες με την γρίπη, σε ότι αφορά την θνησιμότητα, κάτι που παραπέμπει στην επιδημία του 1957», σημείωσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!