ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Θεατρίνος, πολιτικός απατεώνας και πατριδοκάπηλος» ο Φελόπουλος; Πέφτω από τα σύννεφα!

Τζόρτζια Μελόνι: Πραγματοποίησε επίσκεψη στην Τρίπολη και στη Βεγγάζη

Η ιταλική κυβέρνηση εξετάζει τις επόμενες δράσεις της σχετικά με το ζήτημα της Λιβύης

Τζόρτζια Μελόνι: Πραγματοποίησε επίσκεψη στην Τρίπολη και στη Βεγγάζη

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός, Τζόρτζια Μελόνι, επισκέφθηκε την Τρίπολη της Λιβύης, όπου συναντήθηκε με τον Μοχάμεντ αλ Μενφί, πρόεδρο του προεδρικού συμβουλίου, και τον Αμπντουλαχμίντ Ντμπέιμπα, πρωθυπουργό της κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, η Μελόνι τόνισε την επιθυμία της Ιταλίας να συνεχίσει τη συνεργασία με τη Λιβύη σε ισότιμη βάση, εστιάζοντας κυρίως στους τομείς της ενέργειας και των υποδομών.

Επιπλέον, επεσήμανε την ανάγκη για διεξαγωγή βουλευτικών και προεδρικών εκλογών στη Λιβύη, με την υποστήριξη του ΟΗΕ, και δεσμεύτηκε ότι η Ρώμη θα συνεχίσει να εργάζεται για την επίτευξη ενός κοινού στόχου με τη διεθνή κοινότητα και την προώθηση της συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αργότερα, η Μελόνι μετέβη στη Βεγγάζη, όπου συζήτησε με τον στρατηγό Χαλίφα Χάφταρ για ιταλικές πρωτοβουλίες στους τομείς της υγείας και της γεωργίας και εξέφρασε την πρόθεση της Ιταλίας να βοηθήσει στην ανοικοδόμηση της πόλης Ντέρνα, η οποία υπέστη σοβαρές ζημιές από πλημμύρες το προηγούμενο έτος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, η ιταλική πρωθυπουργός εξέφρασε ικανοποίηση για τα αποτελέσματα της διμερούς συνεργασίας στον τομέα της μετανάστευσης και υπογράμμισε τη σημασία της συνέχισης των προσπαθειών κατά της εμπορίας ανθρώπων, έναν στόχο που θεωρείται κρίσιμος και για την ιταλική προεδρία της G7.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.