ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ερντογάν, Μέρκελ και Μακρόν συζήτησαν για την Ιντλίμπ – Τι ζήτησε η Άγκυρα

Ερντογάν, Μέρκελ και Μακρόν συζήτησαν για την Ιντλίμπ – Τι ζήτησε η Άγκυρα

Επικοινωνία με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Εμανουέλ Μακρόν για την Ιντλίμπ ανακοίνωσε την Παρασκευή η τουρκική προεδρία.

Στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν, ο Τούρκος πρόεδρος ζήτησε από τον Γάλλο πρόεδρο και τη Γερμανίδα καγκελάριο να αναλάβουν «συγκεκριμένες ενέργειες» για να εμποδίσουν «μια ανθρωπιστική καταστροφή» στην επαρχία Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας.

«Ο πρόεδρός μας υπογράμμισε την ανάγκη να σταματήσει η επιθετικότητα του καθεστώτος και των υποστηρικτών του στην Ιντλίμπ, επέμεινε στην ανάγκη να αναληφθούν συγκεκριμένες ενέργειες ώστε να αποφευχθεί μια ανθρωπιστική κρίση», ανέφερε η τουρκική προεδρία.

Στην τηλεφωνική τους επικοινωνία ο Ερντογάν επισήμανε ότι οι επιθέσεις στην Ιντλίμπ -όπου ο συριακός στρατός έχει εξαπολύσει επίθεση με την υποστήριξη της Ρωσίας.

Χθες Πέμπτη Μακρόν και Μέρκελ συνομίλησαν με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και του εξέφρασαν την ανησυχία τους για την ανθρωπιστική κατάσταση στην Ιντλίμπ, ενώ του ζήτησαν να τερματιστούν οι εχθροπραξίες.

Η Ρωσία συζητά το ενδεχόμενο διεξαγωγής μιας συνόδου κορυφής για τη Συρία με τους ηγέτες της Τουρκίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ μετά την επικοινωνία Μέρκελ – Πούτιν – Μακρόν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την πρόσφατα αναφορά του ΟΗΕ που έκανε λόγο για πάνω από 800.000 εκτοπισμένους στην Ιντλίμπ απέρριψε η Μόσχα. «Η επίθεση των κυβερνητικών δυνάμεων και των Ρώσων συμμάχων τους εναντίον του Ιντλίμπ, που ελέγχεται εν μέρει από τζιχαντιστές και αντάρτες, προκάλεσε τον εκτοπισμό περισσότερων από 800.000 ανθρώπων από το Δεκέμβριο» είχε αναφέρει ο Οργανισμός στις 13 Φεβρουαρίου. Για 1 εκατομμύριο πρόσφυγες από την επαρχία είχε κάνει λόγο η Άγκυρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.