ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Γαλλία: 100.000 άνδρες των σωμάτων ασφαλείας θα επιβάλλουν την απαγόρευση κυκλοφορίας που επιβλήθηκε

Γαλλία: 100.000 άνδρες των σωμάτων ασφαλείας θα επιβάλλουν την απαγόρευση κυκλοφορίας που επιβλήθηκε

H Γαλλία θα αναπτύξει 100.000 αστυνομικούς για την επιβολή της απαγόρευσης κυκλοφορίας που διέταξε ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, ανακοίνωσε σήμερα το βράδυ ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ, τονίζοντας πως θα συσταθούν σταθερά σημεία ελέγχου σε ολόκληρη τη χώρα.

«Μείνετε σπίτι», δήλωσε ο Καστανέρ, προσθέτοντας ότι πρόστιμα ύψους έως και 135 ευρώ θα επιβάλλονται σε όσους αψηφούν τους αυστηρούς περιορισμούς.

Νωρίτερα το απόγευμα ο πρόεδρος Ε.Μακρόν σε διάγγελμά του ανακοίνωσε πως από αύριο Τρίτη 11:00 τοπική ώρα, και για διάστημα 15 ημερών, απαγορεύεται η κυκλοφορία στην Γαλλία και οι πολίτες θα πρέπει να μείνουν στα σπίτια τους και να βγαίνουν έξω μονάχα για τα απαραίτητα.

Συγκεκριμένα ανακοίνωσε τα εξής:

«Οι συναντήσεις σε δημόσιους χώρους δεν θα επιτρέπονται, δεν θα είναι δυνατό να συναντήσετε τους φίλους σας: Ο στόχος είναι να μειώσουμε στο μέγιστο τις επαφές μένοντας σπίτι.

Παντού στη γαλλική επικράτεια, θα επιτρέπονται μόνο οι απαραίτητες μετακινήσεις, ώστε να πραγματοποιούνται τα απαραίτητα ψώνια, με σεβασμό στις αποστάσεις, αλλά και μετακινήσεις για θέματα υγείας και εργασίας.

Όλα τα ταξίδια μεταξύ χωρών εκτός Σένγκεν και της ΕΕ θα αναβληθούν για 30 ημέρες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με το να αγνοείτε τις συστάσεις μας δεν προστατεύετε τους εαυτούς σας, αλλά δεν προστατεύετε ούτε τους άλλους. Ακόμη και αν δεν παρουσιάζετε συμπτώματα ρισκάρετε να θέσετε σε κίνδυνο τη ζωή αγαπημένων μας προσώπων» ανέφερε ο Γάλλος πρόεδρος, επισημαίνοντας πως πως αρκετοί Γάλλοι αψήφισαν τα μέτρα της κυβέρνησης για αυτοπεριορισμό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.