ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Κορωνοϊός: Στη Γροιλανδία απαγόρευσαν και… το αλκοόλ – Έχει αυξηθεί η βία από την καραντίνα

Κορωνοϊός: Στη Γροιλανδία απαγόρευσαν και… το αλκοόλ – Έχει αυξηθεί η βία από την καραντίνα

Οι περισσότερες χώρες έχουν αποφασίσει να βάλουν τον πολίτες σε καραντίνα σπίτι, ώστε να αποτρέψουν στην εξάπλωση του κορωνοϊού. Στη Γροιλανδία αυτή η απόφαση όμως αύξησε τα περιστατικά τα βίας. Με την κυβέρνηση να ανακοινώνει πως πλέον απαγορεύεται η πώληση αλκοόλ στην πρωτεύουσα της Νουούκ.

«Σε μια τέτοια τόσο ιδιαίτερη κατάσταση, οφείλουμε να λάβουμε πολλές προφυλάξεις για να αποτρέψουμε τη μόλυνση. Ωστόσο, η ουσία της απόφασής μου είναι να προστατεύσουμε τα παιδιά, που πρέπει να έχουν ένα ασφαλές σπιτικό» εξήγησε σε ανακοίνωση ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Γροιλανδίας Κιμ Κιλσεν.

Σε αυτό το τεράστιο νησί της Αρκτικής, που αποτελεί αυτόνομο έδαφος της Δανίας, σχεδόν ένας στους τρεις ανθρώπους πέφτει θύμα σeξουαλικής κακοποίησης στην παιδική του ηλικία, μια μάστιγα που κυρίως συνδέεται με την κατανάλωση αλκοόλ και τη χρήση ναρκωτικών και την άγνοια για τα δικαιώματα των παιδιών.

Τα σχολεία είναι κλειστά από τη Δευτέρα και ήδη παρατηρείται αύξηση της ενδοοικογενειακής βίας. «Δυστυχώς, στη Νουούκ, έχουμε δει περισσότερη ενδοοικογενειακή βία τις τελευταίες εβδομάδες», εξήγησε σε τοπικά μέσα ενημέρωσης η υπουργός Υγείας της Γροιλανδίας Μάρτα Άμπελσεν.

Για ορισμένα παιδιά, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ από τους γονείς τους σημαίνει ότι δεν είναι ασφαλή στα σπίτια τους.

Η απαγόρευση πώλησης αλκοόλ τέθηκε σε ισχύ χθες, 28 Μαρτίου, και θα διαρκέσει έως τις 15 Απριλίου.

Στη Γροιλανδία έχουν επισήμως καταγραφεί 10 κρούσματα κορονοϊού και δύο άνθρωποι έχουν ιαθεί. Η κυβέρνηση έχει απαγορεύσει τις συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων σε εξωτερικούς χώρους και έχει διακόψει την αεροπορική σύνδεση για να περιορίσει την επιδημία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με την απαγόρευση πώλησης αλκοόλ, η κυβέρνηση στοχεύει επίσης να περιορίσει τη διάδοση του κορονοϊού καθώς «οι άνθρωποι έχουν λιγότερη συναίσθηση του κινδύνου μετάδοσης όταν καταναλώνουν αλκοολούχα ποτά», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.