ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Μισθοφόροι στη Λιβύη: Τους άφησε απλήρωτους η Άγκυρα και τώρα θέλουν να γυρίσουν πίσω

Μισθοφόροι στη Λιβύη: Τους άφησε απλήρωτους η Άγκυρα και τώρα θέλουν να γυρίσουν πίσω

Οι «Σύροι» μαχητές καθώς και ο τουρκικός στρατός που εστάλη από την Άγκυρα στην Τρίπολη, προσπάθησαν να βοηθήσουν την κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας με έδρα την Τρίπολη, της οποίας οι πολιτοφυλακές παλεύουν τον Εθνικό Στρατό της Λιβύης που βρίσκεται υπό την ηγεσία του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ.

Αναφερόμενο στη διαρροή ηχογραφημένης συνομιλίας των μισθοφόρων, το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, αναφέρει ότι μισθοφόροι από διάφορες χώρες μετάνιωσαν που ήρθαν στη Λιβύη μετά την αδιαφορία της Τουρκίας να τους πληρώσει.

Η Άγκυρα είχε υποσχεθεί στους μισθοφόρους την τουρκική υπηκοότητα και μηνιαίο μισθό 2.000 δολαρίων, ως αμοιβή για τις μάχες στην Τρίπολη, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας The Guardian.

«Η Τουρκία πλήρωσε μόνο ένα μήνα μισθό και στη συνέχεια δεν έδωσε τίποτε» ανέφερε ένας μισθοφόρος σε συντάκτη του Συριακού Παρατηρητηρίου.

Ο ίδιος θα σημειώσει ότι δεν μπορούν ούτε να βγουν έξω από το σπίτι που μένουν γιατί η περιοχή είναι γεμάτη με πυρήνες που ανήκουν στις δυνάμεις του Χαφτάρ.

Στο ίδιο πνεύμα και η Αμερικανίδα δημοσιογράφος Lindsey Snell ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι 700 μισθοφόροι από την αποκαλούμενη ομάδα του «”Ελεύθερου Συριακού” Στρατού» αρνήθηκαν να συνεχίσουν να πολεμούν στη Λιβύη και θέλουν να επιστρέψουν στην ή στις πατρίδες τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.