Μεγάλη Βρετανία: Στο στόχαστρο αγνώστων βάσεις δικτύου 5G εξαιτίας φημών για σχέση με τον κορωνοϊό

Μεγάλη Βρετανία: Στο στόχαστρο αγνώστων βάσεις δικτύου 5G εξαιτίας φημών για σχέση με τον κορωνοϊό

Άγνωστοι που πιστεύουν πως υπάρχει σχέση μεταξύ του δικτύου 5G και του κορωνοϊού, καταστρέφουν σταθμούς δικτύων και κεραίες στη Μεγάλη Βρετανία.

Τουλάχιστον 20 κεραίες κινητής τηλεφωνίας και βάσεις δικτύου στη Μεγάλη Βρετανία βρέθηκαν στο στόχαστρο αγνώστων, οι οποίοι είτε τις έκαψαν ή τις βανδάλισαν, εν μέσω φημών πως το δίκτυο 5G μπορεί να εξαπλώσει τον κορωνοϊό, αναφέρει η εφημερίδα The Guardian.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, έχουν σημειωθεί επιθέσεις σε κεραίες σε περιοχές του Λίβερπουλ και των Δυτικών Μίντλαντς. Λόγω της αργής ανάπτυξης των δικτύων 5G στη Μεγάλη Βρετανία, οι σταθμοί με τις κεραίες που υπέστησαν ζημιές δεν περιείχαν τεχνολογία 5G, με αποτέλεσμα οι ζημιές να έχουν γίνει σε εξοπλισμό για δίκτυα 3G και 4G.

Σύμφωνα με την Guardian, ο όμιλος MobileUK, που εκπροσωπεί τα τέσσερα κυριότερα δίκτυα στο Ηνωμένο Βασίλειο, εξέδωσε επιστολή προς τους πελάτες, ζητώντας τη βοήθεια τους προκειμένου να σταματήσουν τους αγνώστους που καταστρέφουν τον εξοπλισμό.

«Αντιμετωπίζουμε περιστατικά βανδαλισμού, κατά τα οποία καίγονται κεραίες κινητής τηλεφωνίας, διακόπτοντας κρίσιμες υποδομές και διαδίδοντας ψευδείς πληροφορίες, υποστηρίζοντας πως υπάρχει σχέση μεταξύ του δικτύου 5G και της πανδημίας του COVID-19. Δεν υπάρχει επιστημονική απόδειξη καμίας σύνδεσης μεταξύ του δικτύου 5G και του κορωνοϊού» αναφέρεται στην επιστολή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Σας παρακαλούμε βοηθήστε μας να το σταματήσουμε. Αν γίνετε μάρτυρες παρενόχλησης εργαζομένων μας, παρακαλούμε να το αναφέρετε. Αν δείτε κάποια παραπληροφόρηση, παρακαλούμε αναφέρετε το. Η βοήθεια σας θα κάνει μια πραγματική διαφορά» καταλήγει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.