ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ρωσία: Εξέγερση κρατουμένων σε φυλακές της Σιβηρίας οδήγησε σε μεγάλη πυρκαγιά (βίντεο)

Ρωσία: Εξέγερση κρατουμένων σε φυλακές της Σιβηρίας οδήγησε σε μεγάλη πυρκαγιά (βίντεο)

Οι φυλακές στην πόλη Ανγκάρσκ στην περιοχή του Ιρκούτσκ παραδόθηκαν στις φλόγες, λίγες ώρες αφότου κρατούμενοι των φυλακών επιτέθηκαν σε σωφρονιστικό υπάλληλο και προκάλεσαν ταραχές, μεταδίδει το πρακτορείο TASS επικαλούμενο πηγή της αστυνομίας.

«Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η πυρκαγιά οφείλεται σε εμπρησμό, ενώ ένα κτίριο στον χώρο των φυλακών έχει τυλιχθεί στις φλόγες» ανέφερε η πηγή.

https://twitter.com/SharkNewsWires/status/1248656862947479552

Σύμφωνα με την ίδια πηγή σήμερα το απόγευμα στις φυλακές σημειώθηκαν μαζικές ταραχές κατά την διάρκεια των οποίων έγινε ο εμπρησμός. Αυτή την στιγμή καταβάλλονται προσπάθειες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που έχει επεκταθεί σε τρία κτίρια των φυλακών, στα οποία βρίσκονται ξυλουργικά εργαστήρια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο ακτιβιστής ανθρωπίνων δικαιωμάτων Πάβελ Γκλουσένκο δήλωσε ότι στις φυλακές η εξέγερση συνεχίζεται και αυτή τη στιγμή όλοι οι δρόμοι που οδηγούν εκεί έχουν αποκλεισθεί. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι μεταξύ των κρατουμένων υπάρχουν σοβαρά τραυματίες. Παράλληλα επισημαίνει ότι εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων κατά το κορονοϊού κανείς δεν μπορεί να μπει στους χώρους των φυλακών και η κατάσταση παραμένει τεταμένη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.