ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ο ηγέτης των ΗΠΑ Ν.Τραμπ καλεί τους Αμερικανούς σε «λαϊκό ξεσηκωμό» κατά των πολιτειακών αρχών – «Είστε υπό πολιορκία»!

Ο ηγέτης των ΗΠΑ Ν.Τραμπ καλεί τους Αμερικανούς σε «λαϊκό ξεσηκωμό» κατά των πολιτειακών αρχών  – «Είστε υπό πολιορκία»!

Σε… λαϊκό ξεσηκωμό, κατά των πολιτειακών αρχών, καλεί τους Αμερικανούς ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με αφορμή τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβάλλει ορισμένοι κυβερνήτες πολιτειών.

Μάλιστα ο Αμερικανός πρόεδρος κάνει ευθεία αναφορά στην 2η τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος στο οποίο δίνεται το δικαίωμα σε κάθε Αμερικανό να φέρει όπλα.

Με μια «ομοβροντία» από tweets ο Ντ.Τραμπ αναφέρει:

«Απελευθερώστε την Βιρτζίνια και σώστε την 2η τροπολογία γιατί βρίσκεται υπό πολιορκία»!

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1251169987110330372

«Απελευθερώστε το Μίσιγκαν και τη Μινεσότα»

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1251168994066944003

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1251169217531056130

Είναι η πρώτη φορά που Αμερικανός πρόεδρος καλεί τους Αμερικανούς πολίτες σε λαϊκό ξεσηκωμό κατά των αρχών των πολιτειών.

Η σύγκρουση Τραμπ, με κυβερνήτες (Δημοκρατικούς βέβαια) ξεκίνησε όταν ο ίδιος κατά την διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων για την πανδημία είπε ότι διαθέτει ως πρόεδρος την «απόλυτη εξουσία» επί των αμερικανικών Πολιτειών, όσον αφορά τη διαχείριση της κρίσης, και άρα αυτός θα αποφασίσει πότε θα λήξει η καραντίνα.

«Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών έχει τον πρώτο λόγο. Τίποτε δεν μπορούν να κάνουν [οι κυβερνήτες] χωρίς την έγκριση του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών… Οταν κάποιος είναι ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, η εξουσία είναι απόλυτη, και έτσι θα είναι… Οι κυβερνήτες το γνωρίζουν αυτό».

«Οταν κάποιος είναι πρόεδρος των ΗΠΑ τότε η εξουσία του είναι καθολική» είπε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους, απαντώντας στην ανακοίνωση των κυβερνητών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.