Σφοδρή τουρκική επίθεση στον συριακό Στρατό: Άμεση η επέμβαση των ρωσικών δυνάμεων – Απειλές Ερντογάν

Σφοδρή τουρκική επίθεση στον συριακό Στρατό: Άμεση η επέμβαση των ρωσικών δυνάμεων – Απειλές Ερντογάν

Μεγάλη επίθεση εξαπέλυσε ο τουρκικός Στρατός μαζί με ισλαμιστές μισθοφόρους στη βόρεια Συρία κατά του συριακού Στρατού.

Σύμφωνα με πηγή που βρίσκεται στο πεδίο της μάχης στην περιοχή Al-Hasakah, ο τουρκικός Στρατός και οι σύμμαχοί του άνοιξαν πυρ με βαρύ πυροβολικό προς την περιοχή Tal Tamr, προκαλώντας τεράστιες ζημιές, σε κατοικίες αμάχων.

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, ωστόσο, η ρωσική στρατιωτική αστυνομία κατέφθασε στο σημείο, κάτι που μείωσε την ένταση της τουρκικής επίθεσης.

Η πηγή ανέφερε ότι λίγο μετά την άφιξη των ρωσικών δυνάμεων, ο τουρκικός στρατός υποχώρησε και η ηρεμία αποκαταστάθηκε στην περιοχή Tal Tamr.


Ερντογάν: «Καμία ανοχή στις επιθέσεις κατά των ζωνών μας στην Συρία»

Την ίδια ώρα σε απειλητικά μηνύματα για την κατάσταση στη Λιβύη και στη Συρία, προς πάσα κατεύθυνση έστειλε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια ομιλίας του, το απόγευμα της Δευτέρας στο προεδρικό μέγαρο, σχετικά με την εξέλιξη του κορωνοϊού στην Τουρκία.

Για τις εξελίξεις στη Συρία, τόνισε πως «η Τουρκία δεν θα ανεχτεί καμία άλλη προσβολή στη ζώνη ασφαλείας γύρω από την Ιντλίμπ και την αύξηση των επιθέσεων που γίνονται εκεί, παρά τις συμφωνίες».

Σε ότι αφορά τη Λιβύη, επιπλέον, επανέλαβε πως η χώρα του παραμένει δεσμευμένη στην υπόσχεσή της για στήριξη της εθνικής κυβέρνησης της χώρας, ώστε να «μεταμορφώσει την περιοχή σε μια περιφέρεια ειρήνης».

Σε άλλο συμβάν στην επαρχία al Hasakah ένα τουρκικό MRAP κόλλησε στη λάσπη στη βόρεια Συρία. Το συμβάν έγινε κατά τη διάρκεια κοινής ρωσοτουρκικής περιπολίας στα περίχωρα της πόλης Al-Muabbada στην επαρχία al Hasakah.

Το πρόβλημα ανέλαβαν να λύσουν οι Ρώσοι οι οποίοι ρυμούλκησαν το τουρκικό όχημα,

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.