ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Γενική επίθεση της Τουρκίας σε Λιβύη και Συρία – Προετοιμάζει αεροπορικά πλήγματα

Γενική επίθεση της Τουρκίας σε Λιβύη και Συρία – Προετοιμάζει αεροπορικά πλήγματα

Απευθείας πλήγμα κατά των δυνάμεων του στρατηγού Χαλίφα Χαφτάρ επίκειται στην Λιβύη μετά τον βομβαρδισμό του αεροδρομίου Μίτιγκα στα περίχωρα της Τρίπολης όπου Τούρκοι αξιωματικοί έγιναν στόχος των επιθέσεων του πυροβολικού του LNA.

«Οι επιθέσεις κατά διπλωματικής αποστολής στην Λιβύη συμπεριλαμβανομένης και της τουρκικής πρεσβείας, πολιτικών αεροσκαφών στο αεροδρόμιο Μίτιγκα και πολιτικών υποδομών είναι έγκλημα πολέμου», ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Οι δυνάμεις του Χαφτάρ θεωρούνται πλέον ως νόμιμος στόχος εάν οι διπλωματικές μας αποστολές στην Λιβύη υποστούν επίθεση» (σ.σ. δηλαδή εάν κτυπηθεί τουρκικό προσωπικό), αναφέρεται ακόμη στην ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Στην Λιβύη όλες οι πληροφορίες μιλούν για επανάληψη της επίθεσης των δυνάμεων της Άγκυρας στην αεροπορική βάσης Al-Watiya η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο των δυνάμεων του Χαλίφα Χαφτάρ νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας της Λιβύης.

Σύμφωνα με τον Αιγύπτιο αναλυτή Khaled Okasha «Όλες οι ενδείξεις στο έδαφος μιλούν ότι οι δυνάμεις του LNA ετοιμάζονται για δεύτερη επίθεση κατά της αεροπορικής βάσης Al-Watiya».

Ο ίδιος σημείωσε πως «ο βομβαρδισμός από τον LNA του αεροδρομίου του Μίτιγκα στα περίχωρα του προαστίου Bab Al-Azizia, στην Τρίπολη, μπορεί να καθυστερήσει την επίθεση αυτή για λίγο, αλλά μπορεί και να την επιταχύνει, καθώς ο Σάρατζ θέλει μια επιτυχία και μάλιστα επειγόντως”.

Η σημασία της βάσης Al-Watiya είναι μεγάλη καθώς πρόκειται για το κυριότερο αεροδρόμιο της περιοχή μετά το διεθνές αεροδρόμιο του Μίτιγκα στην Τρίπολη.

Η βάση βρίσκεται στην κατοχή των δυνάμεων του Χαλίφα Χαφτάρ από το 2014.

https://twitter.com/TheArabSource/status/1259525619274125320

Για νέα επίθεση κατά του συριακού Στρατού ετοιμάζεται με πυρετώδεις ρυθμούς η Τουρκία στην Ιντλίμπ, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται από διεθνή ΜΜε και αναλυτές.

Το Σάββατο η Τουρκία έστειλε στην επαρχία η οποία αποτελεί και το τελευταίο καταφύγιο των ισλαμιστών ανταρτών και μισθοφόρων κομβόι αποτελούμενο από 20 φορτηγά τα οποία μετέφεραν πυρομαχικά και όπλα και λεωφορεία γεμάτα με νέους εξτρεμιστές μουσουλμάνους μισθοφόρους καθώς στην δημιουργία μια τεράστιας στρατιωτικής δύναμης προκειμένoυ να εξαπολύσει μεγάλη επίθεση κατά των συριακών δυνάμεων.

Όλα αυτά ενλώ υποτίθεται ότι ισχύει η κατάπαυση πυρός στην επαρχία που έχει συμφωνήσει με την Ρωσία.

Η νέα αυτή δύναμη πέρασε στην Ιντλίμπ από το συνοριακό πέρασμα του Iskender, αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ.

Συνολικά περισσότερα από 6.485 φορτηγά και άλλα στρατιωτικά οχήματα (συμπεριλαμβανομένων αρμάτων μάχης και ΤΟΜΑ) έχουν περάσει από την Τουρκία στην Ιντλίμπ μετά την συμφωνία για εκεχειρία στις 5 Μαρτίου.

Μόνο στην Ινλτίμπ η τουρκική παρουσία είναι πρωτοφανής: Τουλάχιστον δέκα χιλιάδες (10.300) Τούρκοι στρατιώτες έχουν πάρει θέσεις μάχης πέρα από τους μισθοφόρους και κάθε λογής αντάρτες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://twitter.com/ahval_en/status/1259521715983400961

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.