Σύμβουλος Ν.Τραμπ: «Δεχθήκαμε βιολογική επίθεση από Κίνα – Όλα ξεκίνησαν από το εργαστήριο BSL-4 στην Ουχάν» » (upd)

Σύμβουλος Ν.Τραμπ: «Δεχθήκαμε βιολογική επίθεση από Κίνα – Όλα ξεκίνησαν από το εργαστήριο BSL-4 στην Ουχάν» » (upd)

(Ανανέωση 22.34): Για «βιολογική επίθεση στις ΗΠΑ» κατήγγειλε την Κίνα ο σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου σε θέματα εμπορίου Πίτερ Ναβάρο (φωτό), πυροδοτώντας εκ νέου το έκρυθμο, εξαιτίας του κορωνοϊού κλίμα της έντασης μεταξύ των δύο χωρών.

«Το κομμουνιστικό κόμμα της Κίνας κατέστρεψε την αμερικανική οικονομία σε 60 ημέρες», σημείωσε ο Ναβάρο για να συνεχίσει:

«Η ανεργία είναι στα υψηλότερα επίπεδα από την εποχή του μεγάλου κραχ του ΄29. Η οικονομία μας έχει σφαγιαστεί και το ερώτημα είναι: Έχει κάποια σχέση με όλα αυτά η Κίνα;». ανέφερε ο Ναβάρο για να συνεχίσει λέγοντας ότι αυτή η ερώτηση έρχεται μετά τις πράξεις του ΚΚΚ ύστερα από το ξέσπασμα της επιδημίας.

Πρώτα η Κίνα είπε ψέματα λέγοντας ότι δεν υπάρχει μετάδοση ανθρώπου σε άνθρωπο.

Μετά κατέστρεψαν όλα τα στοιχεία από την προέλευση του ιού και τώρα εμποδίζουν άλλες χώρες από το να ερευνήσουν την προέλευση του ιού. Και η Κίνα έχει καταστρέψει κρίσιμα στοιχεία τα οποία θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη δημιουργία ενός εμβολίου.

«Γνωρίζουμε ότι ο ασθενής μηδέν στην Κίνα εμφανίστηκε γύρω στα μέσα Νοεμβρίου. Ήταν στην Ουχάν. Ξέρουμε επίσης ότι το σημείο μηδέν ήταν το βιολογικό εργαστήριο επιπέδου ασφαλείας BSL-4 στην Ουχάν.

Στους επόμενους δύο μήνες ξέρουμε ότι η Κίνα έκρυψε τον ιό από τον υπόλοιπο κόσμο πίσω από την προστατευτική ασπίδα του ΠΟΥ.

Καθώς το έκαναν αεροσκάφη από την Κίνα γεμάτα επιβάτες προσγειώνονταν στη Νέα Υόρκη και το Μιλάνο διαδίδοντας τον ιό, σε αυτό που ξέρουμε σήμερα ως πανδημία.

Αλλά έκανε και κάτι άλλο: Συγκέντρωσε πάνω από 2 δισεκατομμύρια μάσκες μαζί με άλλο προστατευτικό υλικό και τώρα κάθετε επάνω τους».

Ο σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου δήλωσε ακόμη πως η Κίνα πρέπει να πληρώσει αποζημίωση για τη ζημιά που προκάλεσε ο νέος κορωνοϊός, κατηγορώντας το Πεκίνο για την πανδημία.

«Προξένησαν τρομακτική ζημιά στον κόσμο, η οποία και συνεχίζεται», τόνισε ο Ναβάρο στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC. «Η Κίνα οφείλει να πληρώσει τον λογαριασμό… Δεν αποτελεί τιμωρία τους, αλλά υποχρέωση να λογοδοτήσουν», πρόσθεσε.

Ο Ναβάρο, επανέλαβε την θέση του αυτή σε μια δεύτερη συνέντευξη που παραχώρησε αργότερα στο Fox News και επέμεινε πως η Ουάσινγκτον πρέπει να φέρει τις αλυσίδες εφοδιασμού πίσω στις ΗΠΑ.

«Πιστεύω ακράδαντα και θεωρώ πως ο αμερικανικός πιστεύει και αυτός έντονα πως η Κίνα προκάλεσε ζημιές τρισεκατομμυρίων σε αυτή τη χώρα και θα πρέπει να υπάρξει κάποιας μορφής αποκατάσταση των ζημιών», συμπλήρωσε.

“Είχαν κλείσει τους δρόμους γύρω από το εργαστήριο”

Παράλληλα ο γερουσιαστής Cotton ανέφερε ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι οι δρόμοι γύρω από το εργαστήριο της ΟΥχάν είχαν κλείσει από τον Οκτώβριο του 2019:

«Υπάρχουν αναφορές, που έγιναν γνωστές εχθές βάσει στοιχείων από κινητά τηλέφωνα ότι οι δρόμοι γύρω από το εργαστήριο της Ουχάν είχαν κλείσει από τα μέσα του Οκτωβρίου», είπε ο γερουσιαστής υπονοώντας ότι η Κίνα ήξερε ότι κάτι δεν πάει καλά με τις συνθήκες ασφαλείας στο εργαστήριο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.